TCO e.o.

 

 

2021Muntjeberg History

 
   
  Verslag: Cees kruijer
Foto's: Cees Kruijer
 
 
 

Na er bjna 10 jaar te hebben gereden, is er op het terrein van de fa/ Muntjeberg bijna niks meer dat herinnerd aan de  roemruchte jaren dat wij hier met onze brommertjes hero´sche toeren uithaalden en  de Muntjebergen beklommen.


30 oktober 2011staat te lezen in de archieven van ons TCO geheugen dat wij hier voor de eerste keer hebben gereden.
In die tijd woonde Frank, Leonna en hun kinderen nog niet bij het bedrijf.
Dit gebeurde later, nadat ze hun tegenwoordige woonstede hadden weten te bemachtigen en de toenmalige bewoners hadden weten te "verjagen".
Na een grondige verbouwing zijn ze naast het terrein komen wonen, waarna ook de opstallen voor het materieel werden gebouwd.
De overgebleven heipalen hiervan, zijn later gebruikt om de kantine op te funderen. 

 

In de jaren die hierna volgden, hebben zich er vele evenementen afgespeeld: trainingen, barbecues, speed trials, Paastrials en niet te vergeten de clubwedstrijden, enzovoort.


 

 

 

 

 

 

 

 

Meestal buiten en tussen de bedrijvigheid door was er ook nog tijd voor de sociaal talk, gezeten op de aanhangwagens of bij slecht weer in een busje.
Alle wereld problemen werden besproken en de pragmatische oplossingen voor deze problemen werden aan gedragen.

 

 

 

Later was er een portocabine voorhanden voor slecht weersomstandigheden met een niet aangesloten toilet waar een enkeling tot zijn onaangename verrassing achter kwam.
Later in 2013 konden we deze inruilen voor een grotere accommodatie die onder bizarre weersomstandigheden werd aan gevoerd uit Druten in de Decembermaand.

's Morgens lag er nog ijs op het dak van deze cabines in Druten en 's avond tijdens het koppelen van de unit waaide je bijkans van het dak af en werd je gegeseld door een straffe regen bui.

De kantine werd prettig ingericht met een kachel tafels stoelen en barkrukken  en we hadden zelfs een eigen toilet, wel zo prettig voor de grote boodschap en natuurlijk de dames.

Diverse jaarvergadering zijn hier geweest.
Alleen met de stroom toevoer waren we nooit erg gelukkig, voedingskabels die stuk getrokken werden, aggregaten die de geest gaven, maar we wisten altijd wel weer een stroompje in de kantine te krijgen.

 

Helaas, en dat was al ver van te voren aangekondigd, moesten we ruimte maken voor de de bedrijfsuitbreiding en werden we geleidelijk aan steeds meer naar achter gedwongen.
Het Muntjebos werd verwerkt tot brandhout en de bergen werden verplaatst.

Als laatste wist Frank een goed prijs voor de prut te bedingen en werden de bergen elke week een stukje kleiner door afgraafwerkzaamheden, totdat er niets meer over was en niets nog herinnerd aan de fijne jaren die wie hier gereden hebben.
Getuige de foto hieronder. 

 

Afgelopen kerst zijn de units opgehaald en dienen nu als tijdelijk huisvestiging voor een eigenhuisbouwer.


Alleen de put van de septic tank herinnerd nog aan de tijd dat hier de kantine heeft gestaan.

 


 

Mede door alle medewerking van de leden, vrijwilligers, sponsoren enzovoort, hebben we daar een flink aantal jaren kunnen rijden met elke keer weer nieuwe uitdagingen.


We hebben daar fantastische jaren mogen beleven en hebben er naar hartenlust onze mooie hobby mogen uitleven, waar we nog steeds heel dankbaar voor zijn en warme herinneringen aan hebben.
Deze herinneringen zijn allemaal nog na te lezen op onze website onder de rubriek: Verslagen.

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020