TCO e.o.

 

 

 

10 januari Jaarvergadering

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's: Cees Kruijer, Tom Schaap
 
 
 

10 januari de eerste vergadering van TCO in het nieuwe jaar waarin terug geblikt werd op het afgelopen jaar 2019 en vooruit op het komende jaar 2020.

Ook teruggeblikt werd er door de Ondernemersvereniging OVAP, een dag eerder, waarin de firma P. Muntjewerf & Co benoemd werd tot de onderneming van het jaar 2019.
Door dit zelfde bedrijf zijn wij uitgenodigd om onze jaarvergadering te houden.
In de grote hal is een ruimte, die normaal het prinsdom van zoon Bas is, die omgetoverd werd tot vergader en presentatie ruimte.

Na de jaarvergadering, het officiele gedeelte,  volgde een presentatie door Racing Team Boekel over het afgelopen jaar.We werden allereerst hartelijk ontvangen met koffie en gebak.
De aanvang was op 19:00 gesteld, maar dit lukte niet helemaal, doordat er voorafgaande aan de vergadering heel veel te bespreken viel tussen de leden onderling.
Ondanks dat we veel afzeggingen hadden was de opkomst heel redelijk.


 

Nadat de voorzitter de leden bij de vergadering geroepen had, konden we tegen half acht de vergadering voor geopend verklaren.
Soepel leidde de voorzitter ons door de vergadering van heen, totdat het moment van het verslag van 2019 was aangebroken.
De meeste activiteiten hadden zich aan de parallelweg 52, bij de firma Zwaan afgespeeld.
Hiervoor werd de familie Zwaan uitbundig bedankt voor hun inzet: het beschikbaar stellen van mens, materieel en accommodatie.
Dit werd in vier etappes gedaan, zodat Pieter Zwaan zich bij het laatste applaus (vierde) behoorlijk ongemakkelijk begon te voelen.

Zoon Niek namens namens de familie het bij behorende uitbundige boeket in ontvangst.


De penningmeester deed verslag van het afgelopen jaar en deelde de begroting voor het komende jaar.
Het afgelopen jaar en het komende jaar teren we in op onze financiŽle reserves, maar daar hebben we deze ook voor opgebouwd en het zijn wel overwogen keuzes geweest.
Helaas hadden velen, ook onder de aanwezigen, de weg naar de bankrekening van TCO nog niet gevonden om zich aan te melden als lid of donateur voor het jaar 2020.


De kascommissie bestaande uit de toekomstig penningmeester Frank Muntjewerf en Wim Duineveld hadden de kascontrole uitgevoerd en goedgekeurd.

 

Punt 6 op de agenda was de bestuurswisseling.
Aris Pronk al ruim 20 jaar bestuurslid vond het tijd om ruimte te maken voor nieuwe jonge bestuursleden.
Ook de wedstrijdleider Johan Schaap had door drukke werkzaamheden en twee ijsspeedway-end zonen nauwelijks meer tijd om zich met de vereniging bezig te houden en besloot te stoppen.
Helaas konden we hem niet overhalen om aanwezig te zijn bij de vergadering; te druk en zijn bus was stuk en hij moest nog op zoek naar een goed garagebedrijf voor reparatie hiervan.

 


 

 

 

 

 

 

Ook onze interim secretaris Peter Boekel kon het stokje overgeven aan de nieuwe secretaris.
Best veel wisselingen, daarom besloten de voorzitter en de penningmeester afstand te doen van hun functie, maar nog wel het komende jaar in het bestuur te blijven om dit overgangsjaar te begeleiden.


De oude voorzitter was hard op zoek geweest om iets passends te vinden om de scheidende bestuursleden te bedanken voor hun jaren lange inspanningen.
De awards waarvan we er nog drie we op voorraad hadden voor deze speciale gelegenheden, zijn in een verhuizing zoekgeraakt.
Pas aflopen week was er iets gevonden wat waardig genoeg was om mee te geven.
Ondanks beloftes van de leverancier dat het er op tijd zou zijn, moesten we het nog even doen met een foto van het moeren beeldje met een triallist. (inmiddels binnen gekomen)

Bij stemming werd er nieuwe voorzitter gekozen en hij was al aangeschoven aan de bestuurstafel, Victor de Rooij.
Frans, vast geroest op de plek van voorzitter, had best veel moeite om de voorzitters hamer af te geven.
Victor moest hem uit zijn handen trekken.


Tom Schaap nam het secretariaatschap over, wat afgelopen jaren door ondergetekende werd bijgehouden en last but not least Frank Muntjewerf kreeg de boekhouding van ook weer ondergetekende overhandigd.
Frank had met de kascontrole kennis gemaakt en met het betere creatieve boekhouden en besloot diezelfde avond nog dat er een tripje naar Bonaire in februari er dit jaar nog wel voor de familie Muntjewerf inzat en ging de volgende dag gelijk al boeken.

Victor had zich ontfermd over de kalender van 2020 en had een opzet gemaakt.
Het terrein van de Fam, Zwaan zal wat vaker bezocht worden en ook de nodige trainingen stonden op de kalender onder begeleiding van onze trialproffessor.
Details worden later nog bekend gemaakt.

In 2020 bestaat TCO 40 jaar, dus hier ligt ook nog weer een uitdaging om er iets moois van te maken.
Ook gaan we weer een competitie rijden in 2020.
In 2019 is door dit turbulente jaar niet van gekomen.

Ondertussen was de klok de half negen al ruim voorbij.
De oude voorzitter werd gesommeerd om de vergadering te stoppen, want een menigeen had een drogekeel gekregen van al dat vergaderen.
De catering was in goede handen van de familie Muntjewerf en al snel was iedereen voorzien van een drankje en een hapje.


Tijd om het licht uit te doen!

 

Kees Boekel had een presentatie voorbereidt, ondersteund door beeld en geluid van zijn afgelopen seizoen toen hij Nederlands kampioen was geworden, die klonk als een klok.


Boeiend en onderhoudend nam Kees ons mee door zijn seizoen door bij de beelden uitleg te geven van wat we zagen.


Kwalificatie was niet zijn sterkste punt, maar met zijn bliksemstarts wist hij al vaak voor de eerste bocht voorin te komen.
In verschillende film fragmenten werd dit aan het geboeide publiek getoond.
Ook andere spannende momenten werden getoond, waarin het maar net goed ging of soms ook niet.
Als een professionele presentator nam hij ons mee door het seizoen tot de laatste race waarin zijn directe tegenstander onderuit ging en hij alleen nog maar bij de eerste 10 behoefde te eindigen om kampioen te worden.
Dan krijg je een race tegen jezelf. Je kopie erbij moet houden en de race gewoon uitrijden en de boel heel houden.
Hij werd 6e en hiermee Nederlands kampioen.
Door zijn presentatie heeft hij deze avond weer een sponsor erbij gekregen!

Aris rade hem aan deze presentatie ook in andere omgevingen te doen, want ook voor niet motorrijders, is het meer als alleen onderhoudend.

Daarna was het tijd voor het borrelen dat duurde tot rond de klok van twaalf.
Opruimen en aanvegen en naar huis.
Voor alle medewerkers en vrijwilligers was een bos bloemen geregeld als dank voor hun inspanningen afgelopen jaar.
Doordat de kofferbak van de auto van oud voorzitter Frans iets minder diep was al de bloemen hoog, kwam mijn meisje erachter, bij het schikken van het boeket, dat de meest bloemen het hoofd iets te diep gebogen hadden en de halsjes geknakt waren.
Volgend jaar beter.De nieuwe awards

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 06-01-2020