TCO e.o.

 

 

 

31 Augustus Avond Trial

 
   
  Verslag: Bas Zeinstra; aanvullingen Cees Kruijer
Foto's: René Opstals
 
 
 

Ook dit jaar weer een Avondtrial Callantsoog op en rond het erf van Pieter en Yvonne Zwaan.

In de weken voorafgaand aan de trial was er op Facebook al behoorlijk veel publiciteit aan gegeven waardoor er dit jaar een top aantal deelnemers zich hadden ingeschreven, dus dat zag er alvast goed uit.

Ook waren er dit jaar meer sponsoren als voorgaande jaren die een steentje bijdroegen, en vaak ook nog spontaan wat natuurlijk helemaal super is.
Pieter die wel wat gewend was stond apetrots te vertellen dat de vader van Tom Schaap geheel kosteloos een koffiezetapparaat had neergezet mijn ZIJN logo erop !!
Ook was er een houtkunstenaar, Banzai-John opgetrommeld die op de avond van de wedstrijd liet zien wat hij allemaal met een kettingzaag van een stuk hout kon maken.

 

Alle ingrediënten voor een mooi evenement waren aanwezig maar er moest natuurlijk nog wel e.e.a. aan non-stops gebouwd worden.
Frank M. nam zijn kans waar om alle puin wat nog op zijn erf lag bij Pieter te lozen en bleef maar rijden.
Uiteindelijk lag er een enorme bult met stenen, rioolbuizen en ander betonnen platen en balken genoeg om een paar mooie non-stops mee te bouwen.
Er waren gelukkig nog twee weken te gaan maar die zijn ook zomaar weer voorbij.
Rene Opstals had met Victor en Alex de Rooij een paar dappere non-stops op de zandberg gebouwd met Niek als kraanmachinist, waar het kaf van het koren gescheiden zou moeten worden.
Vervolgens moesten er zo her en der nog wat buizen en andere bouwmaterialen over de verschillende locaties worden verdeeld om uiteindelijk 8 non-stops te kunnen bouwen.
Kraanmachinisten Niek en Pieter hadden het er druk mee want zij moesten op aangeven van de bouwers het materiaal op de juiste plaats leggen.
Uiteindelijk bij het naderen van de dag waren er steeds meer handen aanwezig om het karwei te klaren. Zo gebeurde het dat ruim voor aanvang van de wedstrijd een ieder er ontspannen bijliep want alles was gereed.

 

Nadat een ieder zich had gemeld bij de inschrijving kon de wedstrijd om 18:00 beginnen.


Gertjan Borst hield een korte toespraak waarna Pieter het startschot gaf.
 

 

 

 

 

Martien Jimmink, bekend van o.a. Daka, was dit jaar uitgenodigd om de ronde voor te rijden.
Na deze ronde werden de kaarten uitgedeeld en kon een ieder echt aan de wedstrijd beginnen.

 

 

Ronde 1 en 2 mochten op één kaart, waarna er tot ongeveer 20:45 gewacht zou worden alvorens de kaarten voor de derde ronde vrij te geven, zodat we zeker waren dat er ook in het donker gereden zou worden.
Maar ook dat er even gelegenheid was om korte pauze te houden en de maag te vullen met een broodje hamburger of frikandel klaargemaakt door Yvonne of Leonna die ook de drankvoorziening voor hun rekening namen.

De non-stop voor de schuur op het feest terrein had een speciale hindernis: een wippelewap!
In het midden aangekomen van deze kantelende hindernis moest een scheepsbel worden beroerd en wel zodanig dat deze goed gehoord kon worden.

Speciaal voor de oudere controleurs was er kortbij een plaskruis neergezet om de avond droog door te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De non-stop lagen verspreid over de omgeving waardoor de piloten een fraai route moesten afleggen om bij de non-stops te geraken.

De waterberging  met een ouderwetse Amerikaanse windmolen die de waterstand in de slootjes op pijl houdt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De non-stops langs het pad naar achter boden heel veel uitdaging aan de coureurs, die hier veel last van de zwaartekracht ondervonden of over vleugels moesten beschikken om er doorheen en overheen te vliegen.


 

 

 

Ook de beruchte kippenhokken ontbraken ook dit jaar niet.

Dit kippenhok rechts was wel erg hoog.

 

 

 


 

 

 

Na de verplichte pauze werden de kaarten voor de derde ronde uitgedeeld en kon de wedstrijd vervolgt worden.
In het donker non-stops rijden is toch wel iets anders als bij gewoon daglicht en zodoende liep bij sommigen die voor het eerst een avond/nachttrial meemaakten het aantal strafpunten nog lekker op.

Tijdens de wedstrijd waren er diverse uitvallers, deels door mechanische problemen, waar bij Aris zijn link systeem ruïneerde en andere door uitputting verschijnselen, zoals onze voorzitter Frans.

Eén non-stop werd ingekort, omdat de verlichting aan één zijde niet voldoende was.
De EHBO medewerkers vonden het niet verantwoord om zo door te gaan vanwege kans op ongelukken.


Rond 23:00 was iedereen binnen en kon de stand worden opgemaakt, waarna al snel de prijsuitreiking kon plaatsvinden.
Dit jaar was door Kolen-Peters een zeer ruim prijzen pakket beschikbaar gesteld, zodat de prijswinnaars dit jaar niet met glimmende bekers o.i.d. naar huis gingen maar met een tas vol smeermiddelen en aanverwante artikelen.

Speciale prijzen waren er dit jaar voor de enige dame die meedeed, Romy Bornebroek en een creativiteitsprijs voor Luuk en Finn Kalmthout die hun motoren wel van een hele mooie verlichting had voorzien.

Direct na afloop van de prijsuitreiking werd er nog een heel bijzonder houten kunstwerk, een triallist gemaakt door Banzai-John geveild.

 

Al met al was dit een zeer geslaagde avond waarbij iedereen de hele avond met een grote lach op het gezicht rond liep.
Voor volgend jaar hopen we weer van de gastvrijheid van de familie Zwaan gebruik te mogen maken en we het eerste lustrum van de Avondtrial Callantsoog kunnen vieren.

Tevens een grote dank aan alle sponsoren en helpende handen die deze avondtrial tot een succes hebben gemaakt, we hopen ook volgend jaar weer op u te kunnen rekenen.

Ook grote dank aan de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet om het dit jaar ook weer tot een succes te maken.
Zonder deze vrijwilligers zoals controleurs, mensen achter de bar, uitzetters, regulateurs is z'n evenement niet mogelijk.

 

Tot volgend jaar.

Klik hier voor de uitslagen

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 06-01-2020