TCO e.o.

 

 

 

ONK & NKJ 14 April Zelhem

 
   
  Verslag: Rob Knol
Foto's: John Lenders, Achterhoek foto.nl
 
 
 

Op zondag 14 april was er weer een wedstrijd uitgezet dit keer niet alleen voor de onk en nkj maar ook voor het Belgisch kampioenschap en het NK fiets trial.
Dit keer moesten de onk’ers wel weer een uur eerder beginnen omdat die er vaak wat langer over doen als de jeugd.
De reden om het Belgisch kampioenschap eraan toe te voegen, was volgens mij om een beetje een voorproefje te krijgen van de WK die eind juni plaatsvindt.
Ook hadden ze dit keer niet gewoon 4 rondes met 8 non-stops (voor de nkj) en 10 non-stops ( voor de onk) maar 3 ronde met 10 voor de nkj en 12 non-stops voor de onk om de lange rijen te voorkomen.

 

 

In de blauwe klasse reden vader en zoon Veerman mee en dat was voor Marco zeker wel te doen want hij had 22 puntjes en werd daarmee tweede in de open klasse achter Sven Hasselt die er 18 had.
Voor Kick was het een stuk moeilijker want in blauw kan je de non-stops berijden zonder te hoeven omzetten maar je kan het een stuk makkelijker maken als je wel soms omzet. Hij werd met 80 puntjes 7e.

 

 

 

 

 

 

Ik (Rob) en Tom reden weer in de rode klasse.
Tom is 19 dus hij reed met de onk mee en had dus ook twee extra non-stops en ik rij nog bij de nkj en had dus dit keer gewoon 10 non-stops.
Tom had zijn dag niet helemaal (wat ook wel te begrijpen is vanwege de tijden dat hij werken moet) en had daardoor veel 5-en.

 


Bij de onk moet je ook nog es op tijd rijden 1min 30 per non-stop, dus toen ik met de wedstrijd klaar was ging ik even voor Tom vangen en dan had hij eerst een maar die werd uiteindelijk toch een 5, omdat hij buiten de tijd was.
Mijn eerste en laatste ronde gingen niet zo goed maar in de tweede ronde had ik wel n goede ronde en daardoor was ik alweer tweede geworden achter Stan Reid.
 

 

 

 

 

Ik was vrij snel klaar en dus kon ik nog een heel tijdje lekker trainen, totdat mijn motor het op een gegeven moment mee stopte, dus dat was wel erg balen.
Tom schaamde zich een beetje over zijn uitslag dus ik zal daar dan ook maar niet over verder gaan.
Ook de gebroeders de Rooij waren weer van de partij in de gele (ena hoogste klasse).
Met Victor ging het volgens mij wel want hij was van de nederlanders tweede achter John van Veelen met 63 strafpunten.
Alex was daarentegen veel minder blij met zijn resultaat en werd 5e van de Nederlanders met 96 strafpunten.

Wel weer een top wedstrijd met goed weer en super mooie non-stops!!

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 06-01-2020