TCO e.o.

 

 

Texel 5 juni

 
   
  Verslag: Victor de Rooij
Foto's: Wiljam te Mebel & Piet Knol
 
 
 

Dag 2

Zondag was de tweede dag van het Texelse avontuur.
Deze dag werd het NK jeugd verreden.

De dag begon wat somber met bewolking, maar na ontbijt trok de lucht weer mooi open, waardoor  halverwege de wedstrijd je als rijder wenste dat het nog maar bewolkt was gebleven, maar voor de controleurs wel een zeer aangenaam weertje was.

 

 

 

 

Nonstop-1 was gelegen aan de achterkant van de crossbaan en werd bemand door Pieter en Johan van de Ster.
Een krap technische nonstop waarbij de rode klasse veel krappe bochten hadden maar door goed sturen en ruimte pakken toch goed te doen was.

Nonstop-2  Gelegen naast nonstop-1 werd bemand door Johan Schaap en Olaf dit was een goed rijbare nonstop met voor de rode klasse 2 scheef liggende buizen waar dan toch de nodige voeten gezet moesten worden maar met een beetje ‘’geluk’’ was de nul toch goed te halen.

 

 

 


Nonstop-3 de eerste nonstop op het middenterrein de beruchte RAMP. Deze nonstop werd gecontroleerd door Klaas Veerman en was voor de rode piloten goed te doen indien ze de schans goed wisten te rijden ik hoorde van de meeste rijders dat ze vier kleuren scheten, maar als de ramp geweest was dat het goed te doen was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nonstop-4 werd gecontroleerd door Robert.
De nonstop bestond merendeels uit hoge op en afstappen, maar was na een aantal rondes goed te doen.

 

 

 

 

 

 

Nonstop-5 werd bemand door volkzanger Gert-Jan Borst  en was een zeer lange en zware nonstop met veel opstappen waar je je ook snel op de makkelijk uitziende dingen kunt vergissen.
Aan het eind van de nonstop blij was dat je er uit was.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nonstop-6 werd bemand door vader Pim en dokter Kees een leuke stuur nonstop met op het eind een bak waar je als rood rijder door heen moest en waar ik tot 2 keer aan toe het lintje op een ongelukkige manier wist mee te pakken.

 

 

 

 

 

Nonstop-7 werd gecontroleerd door Sven die toch weer het mooie trialsfeertje wilde proeven.
Dit was voor ons een soort trappen nonstop waar je de gehele nonstop hard moest werken om niet stil te komen te staan tegen de volgende opstap.

Nonstop-8 was de dijk die gecontroleerd werd door Rene en Bram.
Een in het begin zeer glad uitziende nonstop, maar waar toch zeer veel grip gevonden kon worden.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Tot slot was er de prijsuitreiking met weer veel tco’ers op het podium en met op de 1e plaatsen Rob Knol en Alex de Rooij.
In de openklasse was het podium ook weer goed bezet door ons TCO-ers met Piet Knol op de hoogste treden die de eerste plaats letterlijk in zijn handen kreeg geworpen.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020