TCO d.h.

 

 

 

7 mei NKJ Zelhem

 
   
  Verslag: Gertjan Borst
Foto's: Gertjan Borst
 
 
 

Na een poosje afwezigheid, door allerlei ander verplichtingen, het afgelopen weekend maar weer eens de camper ingeladen met trial-attributen. Omdat het voorjaarsvakantie was hadden Piet Knol en ondergetekende een paar weken geleden al het plan gevat om er een paar dagen van te maken met de jongens. En we troffen het, de weergoden waren ons goed gezind en het was alsof we naar Zuid Europa vertrokken op vrijdagochtend. Rond een uur of 10 hadden we afgesproken bij Den Oever om verder gezamenlijk op te rijden naar Sleen alwaar we alvast lekker een middagje konden oefenen met de boys. Onderweg nog even wat boodschappen gedaan en naar de bootjes gekeken ( verplicht bij de sluis ) en uiteindelijk waren we rond 13.00 uur op de baan in Sleen. Een vriend met zoon en snor hadden daar voor ons het hek even opengedaan ( Johan en Bram bedankt ). We konden dus meteen lekker gaan rijden onder een stralende zon, het was erg warm. Langs de randen van het bos hadden we nog een beetje beschutting van de bomen en een beetje zweten kon ook geen kwaad. Toch heerlijk zon vast terrein waar je altijd mag rijden en geen mens die er last van heeft. Na een uurtje trainen kwamen de heren Katerberg aangereden, de snor op een oude BMW zijspan en Junior op een Honda off the road. Ze komen iedere keer weer met andere motoren en na enig telwerk kwamen we toch wel op iets van 12 motoren in hun collectie. Mooie hobby hebben vader en zoon samen. Uiteraard kon daar wel een lekker koud biertje bij gebruikt worden. Rob en Tieme waren de sterke verhalen al weer snel zat en gingen verder met rijden. Na een klein uurtje waren wij ook weer uitgekletst en hebben we nog iets van een uurtje samen met de jongens verder gereden.

 

 

 

 

 

Toen weer alles inladen en door naar Zelhem, dit was toch nog wel een stukje rijden al met al. Maar rond een uurtje o 7 in de avond waren we er. En we werden hartelijk ontvangen door de mensen van de ZAMC en een paar andere rijders die er ook al waren met hun kampeeruitrusting. Snel de bbq in de brand en het koude bier open. De jongens waren al snel vertrokken op de trialfietsen.

Na nog even gezellig gezeten te hebben met elkaar onder het genot van nog een paar biertjes, gingen we redelijk bijtijds naar bed.

 

 

 

 

 

De volgende ochtend werden we rond 8 uur gewekt door onze omroeper Dick Bulten, het zonnetje stond alweer te stralen en hij was er helemaal klaar voor. Snel de motoren klaar gemaakt, eieren met spek gebakken en op naar de keuring. Daar was niets verandert, ze moeten altijd wat op te merken hebben. Nu moest ik weer gaan sparen voor een nieuwe helm. Toen ik hem om een vrijwillige bijdrage vroeg kreeg ik te horen dat ik daar gerust nog wel een jaartje over mocht sparen. En was de druk weer van de ketel. Toen inschrijven en alvast een beetje warm rijden, koffie drinken, verkennen, etcetera.  Om 10.00 uur was de start.

Tieme en ik reden het witte spoor, dit is vergelijkbaar met blauw bij ons op de clubwedstrijden. Rob reed ook wit en Piet reed blauw ( rood op de club ). Ook diverse andere TCOers waren inmiddels gearriveerd. Marco en Kick ( met vrouw en hond ) en Pim en Alex. Dus dat was toch weer een aardig clubje zo. In totaal waren er iets van 45 rijders dacht ik. Alex reed de kleur blauw, Kick wit en Marco ook blauw. Pim was er ter ondersteuning van Alex. De vaders rijden in een open klasse en doen niet mee aan de uitslag in hun klasses, maar strijden min of meer tegen elkaar. Dit is toch altijd wel weer spannend en gewaagd aan elkaar daardoor.

 

De witte klasse was echt goed uitgezet. Het was moeilijk en uitdagend, maar niet onmogelijk en gevaarlijk. Rob rijdt al een paar wedstrijden mee in de top, dus zijn kansen werden weer hoog ingeschat, maar de concurrentie is stevig. Helaas maakte hij de eerste ronde een paar dure foutjes, waardoor hij zijn kans op een hoge klassering al een beetje verspeelt had. Daarna reed hij echter de sterren van de hemel en liet hij de jongens voor hem zijn hete adem ruiken. Tieme had wat pech in het begin, bij de 4e of 5e non-stop brak zijn ketting en ketting spanner, dus dat werd sleutelen. Met hulp van zeer vriendelijke collega-rijders konden we gelukkig snel weer verder en liet hij, ondanks zijn eerste wedstrijd dit jaar, leuke dingen zien. Kick zijn start was ook wat moeizaam en kwam met zijn edele deeltjes in aanraking met iets van beton. Na een kusje er op van vader Marco kon hij gelukkig ook weer verder en kwam langzaam de glimlach weer terug. De blauwe klasse was van hetzelfde verhaal en hier werd scherp gereden door iedereen. Omdat ik een beetje in de buurt reed van Kick en Rob heb ik af en toe een glimp opgevangen van Marco en Piet, volgens mij waren zij redelijk bezig. Alex sprak ik een paar keer en die leek niet helemaal tevreden met zichzelf, maar heb hem helaas niet gezien tijdens het rijden. Ik had mijn handen vol aan mezelf.

 

De grootste sluipmoordenaar die dag was natuurlijk de warmte en de prikkende zon. Regelmatig terug naar de camper om het vochtpeil op niveau te houden. Na een stuks 3 4 non-stops was je daar echt wel aan toe. En als je dan ook nog een ketting moet vervangen tussendoor, dan wordt het op een gegeven moment toch behoorlijk afzien. En dat resulteert dan toch uiteindelijk in wat stomme foutjes, maar dat geld dan gelukkig voor iedereen. Verder was ik gewoon weer lekker aan het rijden en je komt weer een hoop bekende tegen na een half jaartje afwezigheid.

Rond een uur of 3 was het afgelopen en konden we wachten op de prijsuitreiking, die was rond 4 uur. De uitslagen werd net daarvoor op de borden gezet. We zagen toen al dat we toch maar even naar voren moesten lopen, wat niet helemaal meeviel omdat we alles ongeveer hadden uitgetrokken en aan een lekker koud pilsje zaten. Maar goed het lukte natuurlijk.

 

Eerst de prijzen voor de open klasse, Marco op 1, ikzelf op 2 en Piet op 3. De puntjes lagen heel dicht bij elkaar en het podium was dus geheel gevuld met TCO-ers. Toch weer leuk zo. Daarna witte klasse; Kick laatste, Tieme n na laatste en Rob net naast het podium op de 4e plaats. In de blauwe klasse stond onze Alex keurig op de 2e plek en had hij het dus heel goed gedaan uiteindelijk.

Al met al kunnen we weer trots zijn op deze talenten en hopen dat er nog weer eens een paar meer meegaan van onze club. We hebben de overige deelnemers allemaal hartelijk uitgenodigd voor de volgende ONK jeugd op Texel, op 4 en 5 juni. We hopen dan ook weer veel TCO-ers te mogen begroeten om te helpen met uitzetten, controleren, knippen of meerijden.

 

 

 

Tieme en ik besloten om nog een nachtje te blijven zodat we de volgende dag nog even bij de grote jongens op het ONK konden kijken ( en uiteraard nog een gezellig avondje konden hebben ). Dit was ook weer leuk om een keer te zien en veel van die jongens even te spreken. Ook Frans en Victor reden mee namens de TCO. Ik weet niet hoe zij het verder gedaan hebben, want wij zijn rond 12 uur naar huis gereden.

Kortom een geslaagd weekend!!!!!!!!

 

Groet Tieme en Gertjan.

 

 

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018