TCO e.o.

 

 

René Opstals in het Noppenieuws

 
   
  Verslag: René Opstals
Foto's: Noppennieuws/René Opstals
 
 
 

##Op 3 maart kwam wijlen Derk-Jan Wolsink bij ons thuis om het verslag op te nemen en de foto's samen te kiezen. Door zijn ziekte was de agenda al drie keer verschoven maar dat was totaal geen issue want ik kon DJ al zo lang en wist van zijn gezondheid problemen en er was "geen haast". 

 

Maar nu was het eindelijk zo ver. De weg naar Midwoud kon gemaakt worden want het ging gelukkig een stuk beter. Aangekomen in het pittoreske Noord-Hollandse dorpje deed DJ zijn leesbrilletje op de voicerecorder ging aan en de koffiemok stond gevuld naast hem en zijn schrijfblok en pen in de aanslag. Nu konden de twee motor freaks los gaan! 

 

Oude verhalen waren er genoeg en naast de details voor het artikel hebben wij ook gezellig gekletst over van alles en nog wat. Ook had DJ zijn nieuwe systeem camera mee waar hij totaal niet mee overweg kon. Help mij straks maar even op weg René want ik snap er nog niks van.... Ik ben een verhalen schrijver met een camera maar ik ben nog steeds geen fotograaf zegt hij:) Na wat leuke anekdotes op papier gezet te hebben gingen wij even stoeien met zijn nieuwe speeltje en gelijk spraken wij af om ergens in juni samen de natuur in te gaan om de camera beter te leren kennen. 

 

 

 

Nu komt het prachtige Noppennieuws uit met als cover Jeffrey Herlings! 21 jaar na mijn laatste WK en mijn naam staat naast een pracht foto van deze top crosser. Toch wel een bijzondere dag voor mij want er is toch wel veel gebeurt als je alles de reveu laat passeren. 

 

Het weekend van 2 april vertrekken wij met ons gezin richting Etten-Leur waar mijn vriend en oud trial team maat Marco Reit met zijn gezin woont. Ons kwam ter ore dat Martin Lampkin overleden was en dat op 65 jarige leeftijd! Voor ons totaal onverwacht maar Martin heeft een jaar gevochten tegen kanker. Ik heb nog met Martin de SSDT gereden maar ook heb ik bij Martin in Yorkshire getraind tussen de WK UK en Ireland in. Zijn broer John is Beta Importeur en alle onderdelen en mooie trainings mogelijkheden lagen voor het oprapen. Mooi verhaal is dat ik het frame van mijn Wim Vos Beta scheurde en binnen now-time lag mijn motor in de machinefabriek en werd gelast door de specialisten die aanwezig waren. Later heb ik nog met Dougie Lampkin het WK gereden maar hij was net effe wat beter:)) 

 

 

 

 

Nu zit ik met Marco samen het artikel "mannen van staal" te lezen en onze ervaringen te delen en prompt ontvang ik van een trial en foto vriend een bericht dat Derk-Jan Wolsink overleden is...... Ik lees het nog eens en kijk Marco aan met ongeloof in mijn ogen. Dat kan niet zeg ik nog!! Nu ik het opschrijf krijg ik weer natte ogen merk ik. Na mijn zware race crash heeft dit artikel zoveel extra waarde dat is niet uit te leggen. Ik krijg er weer herinneringen voor terug en ik ben heel veel kwijt kan ik melden!! Na verificatie klopt het tweede slechte bericht van zaterdag 2 april helaas. Nog steeds ongeloof en ik zie DJ nog zo gezellig tegenover mij zitten en dan ruim 3 weken later is hij er niet meer.... Derk-Jan is 58 jaar geworden.  

 

Wij zouden in julli samen naar het WK trial in Comblain Belgie gaan om een mooi verslag te maken met gave actie foto's. DJ in en rondom het paddock op zijn Hondaatje en ik zou het veld in gaan om mooie actie foto's te maken. Dit leek ons zo leuk om eens te doen samen!!!! DJ en Martin RIP.

 Klik hier voor het verhaal van René uit 2011

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020