TCO e.o.

 

 

15 mei training

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's: Cees Kruijer
 
 
 

Onder perfecte omstandigheden hebben wij onder deskundige leiding van oud Nederlands kampioen René Opstals kunnen trainen.


Rond 10:00 een korte frisse regenbui tegen het stuiven en daarna alleen maar zonneschijn en een verkoelende wind om de verhitte lijven van de studenten te koelen.


Het accent lag deze keer op het goed de non-stops verkennen en zorgen dat je zo gunstig mogelijk voor de uitdagingen kom te staan.
Goed kijken wat de ondergrond is, zodat je niet voor verassingen kom te staan.
Dat er nog veel te leren viel was te zien aan de piloten die niet gepland met achterwaartse "vooruitgang" de hellingen terug af kwamen.
 

 

 


De familie de Rooij hadden eerder deze week hun brommers af gestaan aan niet welkome bezoekers, die 's nachts hun schuur hebben leeg gerausd.
Buit: twee trialbrommers en een KTM enduro. Verbijstering alom en dan heb ik mij nog zacht uitgedrukt.
Gelukkig kon Alex gelijk een nieuwe brommer ophalen en Victor kon op reserve brommer van Gert-Jan Borst, die zijn oude motor weer compleet terug had,  rijden en deze waarschijnlijk overnemen.
Alleen Pim nog een brommer.
Alex testte gelijk even de buigbaarheid van het achterspatbord.
Aan de beide heren de Rooij was niet te zien dat ze nog moesten wennen aan de nieuwe brommers en lieten dit zien door de meest heftigste trainingspaadjes te rijden.

 

 

 

 

Zoon Puck kantelde van een hogebuis/afstap af en reed even op zijn voorwiel verder totdat zijn achterwiel hem inhaalde en hij over de kop ging.
Ongelukkig genoeg kreeg hij de motor boven op zich en dat deed wel even pijn en brak hij zijn stuur.
Piet Knol had gelukkig een reserve stuur mee en na deze gemonteerd te hebben kon hij met een beetje stijve knie en wat schaafwonden gewoon weer lekker mee doen.

 

 

 

 

 

Tussendoor was er genoeg tijd voor een goed gesprek.

 

 

 

 

 

 

 

Zoals al eerder geschreven de omstandigheden waren perfect, door de bomenrij van Nuon en een beetje door de camper van Aris konden we heerlijk buiten genieten van onze lunch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was hard werken, maar er werd veel geleerd.

Beide heren Knol hadden nog problemen om deze helling zonder voeten te beklimmen.

Ook de gebroeders Zwaan, voorzien van het nieuwste trial materiaal, werden steeds manser.

Op zon nieuwe motor gaat het bijna vanzelf!

Tegen tweeën was ieder moe gestreden. De trainingsnon-stop lieten we staan om voor de woensdagavond ook nog te gebruiken.
Snel naar huis om te zien hoe Max Verstappen door perfect te rijden, een foutje van de Mercedessen en de juiste pitstop strategie wist te winnen.



 

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020