TCO d.h.

 

 

 

2014 jaar/feest vergadering

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's: Cees Kruijer
Datum: 9 januari 2015
 
 
 

Rond de klok van acht uur kon de voorzitter de vergadering openen.
Er waren deze avond minder mensen die de reis naar Tuitjenhorn gemaakt hadden als anders.
Of dit maken heeft met het slechte weer of dat het nog kort op de jaarwisseling volgt of dat het bier uit de tap verkeerd is, is niet aan te geven.
Tijdens het vergadergedeelte van deze avond werden de gebruikelijk aspecten behandeld zoals:

Het nivo van de non-stops.
Meer controleurs enthousiast zien te krijgen.
Discussie over de kalender
Veiligheid
Trial reglement
De water overlast op de Muntjeberg tijdens het regenseizoen ect, ect.

Secretaris Nico heeft weer een geweldig jaarverslag geschreven over het wel en wee van de club in het afgelopen jaar.

Dit verslag is onder weergegeven.

Omdat we nu een echte kantine hebben werd er gevraagd of er iemand is die zich wil opwerpen om de kantine te beheren.
Rosanne van de Gragt bood spontaan aan om hierin het voortouw te nemen.

Na het officiŽle gedeelte was het zoals gebruikelijk na een kleine pauze tijd voor de huldiging van de kampioenen.
In de witte klasse was het een nek aan nek race die gewonnen werd door Tom Schaap die 1 punt voor Rob Knol eindigde.
Rob had meer punten, maar als gevolg van ťťn scrap resultaat streefde Tom hem voorbij.

 

 

 

 

 

 

 

In de blauwe klasse ging Nick van der Gragt met de eerste prijs aan de haal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

In rood heerst nog de oude generatie. Onze voorzitter is na 30 jaar ploeteren net voor de wedstrijdleider Johan Schaap op de eerste plaats geŽindigd.
Aangezien ze beide bij de prijsuitreiking betrokken waren als feliciteerders, hadden ze het even druk met elkaar met bloemen en bekers overhandigen.
De jonge generatie staat al klaar om de oudjes te verdrijven

 

 

 

 

 

 

 

 

In de gele klasse heerst al jaren ons bestuurslid Aris-Arjen Pronk en dat heeft niet te maken met het feit dat hij al jaren de einduitslagen verzorgd.

De beide speciale bekers waren deze keer voor Renť Strooper die de vrijwilligersbeker mocht ontvangen voor zijn belangeloze inzet zoals werkzaamheden op het terrein en het controleren.

De aanmoedigingsbeker ging naar Maarten Rottier een aanstormend talent in rood.

Behalve een beker kregen de bekerwinnaars ook een boeket bloemen.
Ook de mensen die zich als controleur of anderszins hadden ingezet kregen een ruikertje.Alle controleurs kregen van een boeket mee naar huis.

Hierna werd nog even gezellig na geteut onder het genot van een hapje en een drankje.
Een enkeling heeft het zo naar zijn zin gehad dat er kledingstukken achterbleven.


 

Klik hier voor de einduitslagen van 2014

 

 

 

 

Jaarverslag T.C.O. 2014                                  Tuitjenhorn      09-01-2014

 

Voorwoord: 

Het Trialjaar 2014,

Het is al wat later op de avond, de aandacht begint al een beetje af te nemen en de dorst begint juist toe te nemen dus ik zal het kort houden.

Het jaarverslag 2014, dit is eigenlijk een terugblik over de belevenissen, de behaalde of juist niet behaalde doelen en andere wetenswaardigheden.

Voor een terugblik kan je natuurlijk de site raadplegen waar onze razende reporter de Hr. Cees Kruijer keurig verslag doet van de diverse gebeurtenissen of zorgt dat de ingezonden verslagen keurig op de site komen. Tevens zorgt hij dat de leden die in de lappenmand zitten door middel van een kaartje een hart onder de riem gestoken word.

Maar ik wil toch een paar dingen onder de aandacht brengen. Wederom was ik dit jaar niet al te veel aanwezig en zal ik vast wel een paar dingen vergeten.

Het trialjaar 2014

In 2014 had de KNMV besloten dat de trial niet aantrekkelijk genoeg is om naar te kijken of aan deel te nemen en moest er middels aanpassing van de regels het een en ander aantrekkelijker gemaakt worden. Dat moest dit jaar zijn beslag krijgen.

Om dat het voor de uitzetters, rijders en controleurs niet geheel duidelijk was, besloten we om aan het begin, de regels ruimhartig toe te passen. Bij TCO doen we niet zo moeilijk. Dat dit een beetje uit de hand dreigde te lopen bleek wel op Texel toen de Hr. van der Ster met een Ural Dnepr met zijspan op het toneel verscheen. Hoe het ook zij uiteindelijk hebben we toch leren omgaan met de nieuwe regels.

Of het door de visie van de KNMV komt of doordat we het als trialclub eigenlijk wel goed doen is niet helemaal duidelijk, maar het ledenaantal van TCO neemt gestadig toe.

De triallisten.

Dat het rijders niveau omhoog gaat is niet alleen duidelijk met het doorstromen van de jeugd naar de hogere klassen. Ook onderaan treed er nu een vacuŁm op en kon dit jaar de kabouterklasse komen te vervallen.

Nu ben ik dit jaar helaas niet zo vaak aanwezig geweest bij de trainingen en wedstrijden, maar de keren dat ik er wel was viel mijn mond toch wel een beetje open van verbazing.

Victor de Rooy, Bart Schaap en Daan van Daele zijn ondertussen doorgedrongen tot het hoogste niveau. In de rode klasse zie ik ineens Alex de Rooy rond rijden en deze eindigt bepaald niet op de laatste plaats.

In de blauwe klasse zie ik ook een heleboel nieuwe gezichten en in de witte klasse zitten er volgens mij een paar aan de red bull en lijkt het wel of ze vleugels hebben gekregen.

De club wedstrijden.

Dit jaar hadden we een volle agenda met de tulpentrial, bezoek Texel, de nachttrial en de manegetrial. De overige wedstrijden werden gereden op de Muntjeberg.

Op dat laatste terrein worden er nog steeds aanpassingen gedaan en is er zelfs een soort van Bilstain non-stop. Helaas hebben we de wateroverlast nog niet geheel onder de knie en moeten we af en toe nee verkopen voor toegang tot het terrein. Hier ligt nog een uitdaging.

NK jeugd wedstrijden.

Nu wordt duidelijk waarom het niveau bij de jeugd met sprongen om hoog gaat. Hier leren de rijders veel van, om onder wissellende omstandigheden hun vaardigheden te vergroten. Ze worden hierbij met raad en daad bijgestaan door ouders, opa's en enthousiast publiek.

Op alle klasse is er wel een TCO deelnemer en doen we lekker mee. Er is er zelfs eentje Kampioen geworden.

Eindstand NK jeugd

In de kampioensklasse is Daan van Daele 5e geworden.

In de junioren klasse is Bart schaap 2e, Maarten Rottier 4e en Alex de Rooy 5e geworden.

In de aspirantenklasse is Levi van Regenmortel 5e, Niek Schaap 6e, Alex de Rooy 9e geworden. In de pupillen klasse de Nederlands kampioen Rob Knol, Tieme Borst is 4e, Kick Veerman 5e en Steef Hamou is 6e geworden.

De ONK wedstrijden.

Dat je de oudjes nog niet helemaal moet afschrijven bleek wel bij de deelnemers aan het ONK. Er was zelfs nog een kans, dat we een kampioen binnen TCO gelederen mochten huldigen.

Bij de kampioenstrial in Baarlo moest dit duidelijk worden. Het was zeer spannend maar uiteindelijk greep Frans Kalverboer net naast het goud.

In de Sportklasse A zet Mario zijn beste beentje voor en het moet natuurlijk aan zijn beleefdheid gelegen hebben en heeft hij een dame keurig voor laten gaan en is zodoende 2e geworden

Eindstand ONK

Sportklasse A is Mario ten Haaf 2e geworden.

In de sportklasse B is Frans Kalverboer 2e en Willem Duineveld 9e geworden

Bezoek Bilstain.

Dit jaar gespreid over 14 dagen zijn er weer diverse TCO-ers afgereisd.

Grote vuren stoken mag niet meer dus steken we s'avonds netjes een vuurkorfje in de brand. Om het vervolgens niet koud te krijgen moet daar wel een heleboel hout op.

De omstandigheden waren door de nattigheid een beetje wisselvallig zodat het hier en daar toch een beetje trikkie was.

Nu was mij op het hart gedrukt om me in mijn vrije tijd niet met mountainbiken of snowboarden bezig te houden want dan belande ik toch iedere keer in de lappenmand. Dus met een rokende en pruttelende trial motor kon mij niks gebeuren. Dit bleek toch niet helemaal het geval te zijn want ik viel toch nog gemeen op de stenen en moest ik weer een paar weekjes rustig aan doen.

De Nachttrial

Het regenseizoen was al vroeg begonnen en dus werd de Nachttrial onder zeer pruttige omstandigheden verreden.

Een harde kern zet zich al 29 jaar in om dit evenement tot een succes te maken maar we beginnen te merken dat de rek er een beetje uit is.

Het deelnemers aantal was een stuk minder als voorgaande jaren. Dit had ook te maken met de natte omstandigheden en het samenvallen van andere evenementen.

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018