TCO d.h.

 

 

 

NKJ 13 april Rotterdam

 
   
  Verslag: Bas Zeinstra
Foto's: Bas Zeinstra
 
 
 

Vandaag was ik eindelijk eens in de gelegenheid om eens bij een NK jeugd te gaan kijken.
De laatste jeugdtrials waar ik aanwezig was verzorgde ik het telwerk en zag zodoende weinig tot
niets van de wedstrijd, maar vandaag eens lekker kijken.
Om 8:00 werd ik door onze eigen Bob de Bouwer Gertjan Borst opgehaald, en na een vlotte rit kwamen we aan op de trialbaan in Rotterdam.
Eerst even de benen strekken en de eerste die we zagen was onze woestijnridder Jeroen van Daele, die ondanks alle inspanningen van de afgelopen week er toch nog fris leek uitzag.

Na een praatje met de diverse bekenden werd het zo langzamerhand tijd om eens naar de nonstops te gaan kijken samen met Bart en Maarten.
Op een gegeven moment dacht ik de kerkklok te horen maar het was de bel van de wedstrijdleider die een ieder bij elkaar riep om zijn toespraak te houden.

TCO was ook vandaag in bijna alle klassen sterk vertegenwoordigd, alleen in de Kampioensklasse het gele spoor was maar een TCO'er te vinden.
Daan van Daele streed in de gele klasse waar de nonstops van een zeer behoorlijk niveau waren.
Ik zag dat John van Veelen, die vandaag in de openklasse het gele spoor reed in de diverse nonstops het ook niet makkelijk had.
Ondanks de moeilijke nonstops heeft Daan zich er toch doorheen gevochten en de wedstrijd weten te volbrengen, een pluim verdiend.
 


In de Junioren klasse reden Bart Schaap en Maarten Rottier als TCO'ers mee.
De twee mannen reden met elkaar op en hadden zo wat steun aan elkaar.
Ook voor de rode klasse waren er een aantal nonstops waar ze echt aan de bak moesten.
Bart nooit bang voor een uitdaging en Maarten een beetje voorzichtiger.
Bart moet een beetje Maarten hebben, en Maarten moet een beetje Bart hebben. Maar uiteindelijk wisten de jongens zich per ronde te verbeteren waardoor Bart uiteindelijk beslag wist te leggen op de tweede plaats en Maarten vijfde werd.

 

 

 

 In de blauwe klasse was het Alex de Rooij, Niek Schaap en Levi Regenmortel die TCO vertegenwoordigden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alex die zijn rondjes gelijk met Bart en Maarten op reed wist regelmatig de aandacht op zich te vestigen door een een blauw rookgordijn over de Rotterdamse haven te leggen wat uiteindelijk de oorzaak was dat het zonnetje langzamerhand verdween.
Vader Pim die ook mee deed in de open klasse mag hier wel eens even naar kijken.
Als Alex iets rustiger en nauwkeuriger rijdt moet het voor hem mogelijk zijn om op het podium te belanden, nu werd hij vierde.
Niek reed als bekend met veel bravoure zijn rondjes en wist een achtste plaats te behalen.
Levi had vandaag zijn dag niet en kon het niet vinden met het Rotterdamse zand, terwijl ik zo nu en dan als ik hem zag rijden toch aardig stuurwerk van hem zag.
De volgende keer zal het wel weer beter gaan.

 

 

 

 

 Ook in de pupillenklasse vier TCO'ers aanwezig.
Kick Veerman die net voor Rob Knol op het podium kwam te staan, een derde plek voor Kick en Rob dus vierde.
Vijfde werd Tieme Borst die net een puntje meer had als Rob.
De mannen zaten echt heel dicht bij elkaar.
Steef Hamou die dit jaar voor het eerst aan het NK jeugd meedoet werd zevende en begint zijn draai bij de jeugd te vinden.
Ook Steef moest een punt toegeven op zijn voorganger.
Al met al kan dit een leuke onderlinge strijd worden dit jaar. Wie wordt de best geklasseerde TCO'er.Dan als laatste de openklasse.
Gertjan Borst, Pim de Rooij en Victor de Rooij streden hier om de eer beste TCO'r.
Uiteindelijk ging mijn chauffeur van deze dag daarmee aan de haal, hij wist de tweede plaats te bemachtigen voor oude rot John van Veelen, maar werd verslagen met ook hier maar weer een puntje door Koos van Leeuwen. Vader Pim wist ditmaal zijn zoon Victor te verslaan door zevende te worden.

 

 

 

 

 

 

 Al met al een hele mooie dag op ook een hele aparte locatie.
En dat werd in de loop van de middag ook nog eens onderstreept toen er een enorm platform over de Maas zich voortbewoog, of eigen werd gesleept.
Men zei dat het het grootste hijsplatform ter wereld was.
Of dat ook zo is weet ik niet maar indrukwekkend was het in ieder geval wel getuige ook de vele triallisten en begeleidende vaders en moeders die de wedstrijd even onderbraken om naar dit gevaarte te kijken.
 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018