TCO d.h.

 

 

 

25-26 oktober NKJ Sleen

 
   
  Verslag: Piet Knol
Foto's: Bert ten Haaf
 
 
 

NK Jeugd Tweedaagse Trial 2014….. The Finishing Touch

 

 

Na de afsluitende wedstrijden van het ONK waar de senioren van Trialend Nederland in Zehlem het verschil konden maken tussen glorie en de bijbehorende titel of het bot…. was het afgelopen weekend 25/26 oktober de beurt aan de Jeugd.

Voorafgaand aan het weekend was nog niets zeker en dat geeft toch een bepaalde lading aan de kampioen tweedaagse, een beetje extra aandacht voor de brommer, een ingelast trainingsweekend enkele weken geleden ter plaatse onbewust misschien maar toch er hangt toch een bepaalde lading bij het toekennen van de nationale titels.

 

Bram stond op een tweede plaatst bij de Junioren niet waarschijnlijk maar een kleine kans op winst, Bram Katenberg gaat ongeslagen aan de leiding, voor Daan in de kampioensklasse is het meten tegen de top van Nederland net als Victor maar door een beetje te veel cc’s geen officiële deelname, door in te schrijven in de open klasse kon hij zich toch meten hoewel.. cc’s doen er toe.

 

 

 

 

 

 

 

Niek bij de Aspiranten stond in het kampioenschap op de zesde plaatst achter Levi die het tweede deel van de dit klassement aanvoert in deze klasse (de grootse) zijn de verschillen in leeftijd en ervaring wellicht het grootst.

Alex de Rooij koos na drie podiumplaatsen in vier wedstrijden voor Juniorenklasse en stapte over daarmee geen kans voor het kampioenschap maar een diepte investering.

Hij volgde Maarten die het hele seizoen bij de Junioren meedeed en zichzelf keer op keer dwong om de nonstop van heel behoorlijk niveau te bedwingen.

Ter indicatie het niveau in deze klasse ligt boven het rode spoor bij TCO en daarbij steeds een onbekend terrein grote klasse jongens! beide hebben alles gewoon uitgereden met af en toe letterlijk vallen en opstaan maar in de tussentijd allemachtig veel geleerd.

 

Dan onze Pupillen in deze klasse maar liefst 4 jonge mannen die het gehele seizoen door heel het land hun strijd leverde net als eerder genoemde overigens.

TCO is met deze 9 rijders zeer goed vertegenwoordigd verdeeld over alle klasses, ook leuk om te zien dat je bij de diverse wedstrijden verschillende generaties tegen komt, de grote namen van weleer gebruiken een paplepel op hun telgen te voeden met de hoge school van de motorsport.

Rob, Tieme, Steef en Kick hebben afgelopen seizoen allemaal wel een keer op het podium gestaan, jammer dat dit fysiek op de eerste dag van de tweedaagse niet gebeurde het podium werd alleen betreden aan de hand van de uitslag van het weekend en de Kampioenschap uitslag.

Anders handen ze alle vier op zaterdag op het podium gestaan, had wel vol geweest wat 4 man had over de gehele wedstrijd geen enkel strafpunt opgelopen en daarmee Kaij Heimans, Stan Reit, Tieme en Rob eerste, Kick tweede en steef derde met 3 strafpunten, Kick 2 punten.

 

Hoe spannend! 4 ronden 8 nonstops ieder strafpunt maakt het verschil, onze koele kikkers reden de toch te gemakkelijke wedstrijd ijzig geconcentreerd uit en het resultaat 4 TCO’ers in de top drie.

 

Niek werd vijfde voor Levi in blauw, Bart in rood sterk gereden op 2, Alex op 5 en maarten een 6de plaatst.

 

 

Daan vijfde in geel in punten net voor Victor die achter zijn vader in de openklasse eindigde echter wel letterlijk en figuurlijk van een anders klasse, onder getekende op de 3de plek in het rode spoor maar meer punten als Bart.

 

Daarmee was de toon voor dag 2 gezet, voor Tieme zat een nog een derde plek in de eindstand in en ook de uitslag voor de tweedaagse lag nog volledig open.

Er werd een plaatselijke cateraar in gezet om de monden van de kampeerders te voeden onder toeziend oog van de Voorzitter aldaar en men had ook een mee-etende barkeeper paraat voor een gezellige avond.

 

 

 

D-day een tweede TV ploeg betreed het terrein (check RTV Drenthe en Zapp sport) we starten volgens de klok een uur eerder maar dat geloof ik nog steeds niet. Een gezellige drukte waarbij ouders en grootouders de pupillen volgde, opmerkelijk en zeer betrokken Bert en Marijke steken iedereen afzonderlijk een hart onder de riem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

De wedstrijd, Daan die kan zijn tweede ronde meten met de uiteindelijke Nederlands kampioen Max van der Top en rijdt naar de vijfde plaatst in punten voor Victor in de openklasse 101 om 112, Mister Dakar vader Jeroen helpt hun beide op de spannende plekken, rustig en bekeken worden de gevaren opgevangen als het nodig is.

 

 

 

 

Bart staat na 1 ronde gelijk maar kan het in de 2de en 3de ronde niet vasthouden zijn 4de ronde mag er weer wezen, moest ook want daarmee kon hij de tweede plek vasthouden.

 

 

Bart mocht dus tweemaal het podium op 2de van de tweedaagse en 2de in het kampioenschap grote klasse      

Alex wordt keurig 5de  en rijdt de tweede dag behoorlijk beter als Maarten die als 6de eindigt vierde in het kampioenschap dit zijn wel de jongens die volgend jaar de potentie hebben om het Bart moeilijk te maken.

 

In Blauw is het dit maal Levi met een sterke 2de en 3de ronde voor Niek op een 5de plaats eindigt en Niek dit maal 6de  in het kampioenschap levi 5 en Niek 6. 

 

 

Voor de witte rijders had de uitzet ploeg van TCO zich zaterdag namiddag nog even met de nonstops bemoeid en de check van de KNMV na de eerste ronde of er kans was op wederom een volledige “ex e quo” er waren voor allemaal strafpunten en geen gelijke aantallen dus daarmee zou er een winnaar zijn.

Tieme leidde de wedstrijd met slechts 1 strafpunt na de eerste ronde, zeer gedreven aan de tweede ronde begonnen tot zijn brommer afsloeg en tegen een vijf aanliep, een mokerslag die hem uit het veld sloeg.

De jongens melden bij iedere nonstop aan elkaar de tussenstand en de onderlinge strijd die voor het publiek slecht zichtbaar is voelden de jongens in elke nonstop weer.

 

Lees de uitslag goed en je kunt begrijpen wat er gaande was, Kick had een slechte eerste en derde ronde waardoor buiten het podium, Steef kon zijn draai pas in de vierde ronden vinden.

 

 

 

 

Rob weet zich staande te houden gesteund door zijn gehele familie en mag aan het einde van de dag tweemaal het podium beklimmen eenmaal als winnaar van de tweedaagse en…….

Yes eenmaal als Nederlands kampioen Pupillen.

Tieme eindigt als 4de Kick als 5de en Steef als 7de in het kampioenschap.

Stuk voor stuk presentaties van formaat van een ieder, het is meer dan mooi om te zien hoe betrokken en behulpzaam de TCOers elkaar bijstaan het hele jaar door alles wat er is wordt gedeeld van slaapplaatsen tot onderdelen, helpers, food en non food het wordt allemaal gezamenlijk beleefd en gedeeld.

We (en ik in het bijzonder als vader van een Titelhouder) kijken terug op een pracht van een kampioenschap waarbij we op een heel aantal bekers beslag hebben weten te leggen.

 

Klik hieronder voor de uitslagen van zaterdag, zondag en de totaaleindstand

Zaterdag 25 oktober    Zondag 26 oktober     Totaal eindstand

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018