TCO d.h.

 

 

 

ONK jeugd Texel 15 juni

 
   
  Verslag: Piet TRX Knol
Foto's: Piet Knol : voor meer aktie foto's van Benno Dros klik hier
 
 

ONK Jeugd Texel ‘14

Dat TCO op de Nationale kalender Staat!!

15 Juni jl gezamenlijk met de MAB Texel hebben we een duit in het zakje van de KNMV waarvan verslag.

Op zaterdag in klein comité Nonstops uitgezet, bijgestaan door Olaf en Johan * van der Ster, (die van onder meer Ster Transport) die de week daarvoor het terrein begaan baar hadden gemaakt met bosmaaiers.

 

 

 

 

Johan Schaap (die van de automobielen & Trial Bikes) was met het materiaal en zijn mobiele woning/Trialschop tijdig paraat zodat de uitzetploeg (Gertjan, Bas, Cees, Bram en ondergetekende) na de genoten koffie vlot van start kon.

De laatste drie troffen elkaar op de wat rappere tweewielers op de ferry en hoe toevallig Johan * troffen we daar ook, die had nog een leuke stuur route naar Eierland (jammer van dat kleine buitje net in DE BOCHT van het gehele Eiland)

Onder de middag werd de inwendige verzorgt door Johan* ( die van de catering) de warme snack ging het smakelijk in. Tijdens dit genot nog een aantal goede ideeën voor volgend jaar het reilen en zeilen in de club waarbij we toch graag een ieder betrekken, in 2015 de jeugd trial combineren met het TCO weekend Texel lijkt een handige combi.
Zaterdag TCO club en Zondag ONK jeugd.

D-day wederom een treffen van gelijkgestemden op de Ferry Gerjan Just in Time Pim en de zijnen juist net niet en die  konden met de volgende overtocht mee.

31 man/vrouw ging om exact 11:00 van start nadat de controleurs en rijders geïnstrueerd waren .

Op NS 1 werden we ontvangen door Gastheer Johan * &  één van de zussen van Steef die de kaarten knipten.

Voor de kroost van ondergetekende die Rob, Tieme en Kick onder zijn hoede nam een goede start 3 maal een nul en de eerste smilies, doordat het stilstaan wordt bestraft een hele kunst om deze te “Clearen”  voor de overige klassen.

 

 

 

NS2 bemand door Gertjan en 2 lieftallige meiden de andere zus van Steef met een vriendin had voor alle klassen een lastige ingang waar men het verschil kom maken
Voor de Experts een uitgang met een drietal pijpen en een band als toegift waar wel een aantal punten werd opgelopen.
 

Op NS 3 werden we begroet door Piet Warmerdam en Ellen op de Fiets met een gebroken elleboog naar Eierland getogen ( Piet had zich laten vertellen dat Gips het herstel proces vertraagd, dus zonder gips en met karakter tegen de pijn).

Voor de witte rijders een buisje met het venijn daarachter dat wil zeggen netjes over de buis dan goed sturen en op naar een Nul of… een plekje waar de mannen leerzame momenten hadden.

Kick een aantal keer foutloos, één keer een crash en ook een keer noodgedwongen wat extra pijpen uit de blauwe klasse.

 

 

In Wit was een ware strijd om de derde plek waar Tieme, Steef en Kick aan elkaar gewaagd zijn.
Steef is de meest constante maar die mist pk’s (wordt aan gewerkt is vernomen) Kick en Tieme met resp 14 en 15 nullen maar ook een aantal “dure” vijfjes.

Rob had zijn zinnen gezet op t podium, maakte dat waar na het incasseren van 2 vijven in de eerste ronde, na een gedreven vervolg  stond hij fier op de hoogste trede

Voor Rood  opletten om niet het spoor te kruisen en de Gele mannen ….. hadden een alternatieve route gevonden…. slimme gasten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olaf stond samen met Christen op NS 4 de “Ramp” voor geel, voor Rood een high Jump, blauw de trap op en wit erom heen, de “ramp” dwingt respect af, nu je niet meer stil mag staan… just go for it.

NS 5 bemand door Rene en Pim heel exact sturen maakte het mogelijk, een ingegraven trekker band nauwelijks boven het grondoppervlak veraste menig rijder, geen cadeaus maar punten werden hier ook rechtvaardig toegekend.

Ik zag ook de bewondering bij Pim voor de prestatie van zijn kroost en de overige deelnemers, hij kwam langzaam weer opgang na een korte nacht had zich door Victor laten rijden (mag je begeleiden onder invloed? Vast..)

NS 6 Micheal met zijn dochter eigenlijk keer Nonstop die niet helemaal goed uitpakte voor geel te krap en dus discussie over stilstand, voor Wit bleek de eerste draai boven op de berg lastig en stapte menigeen daar van de Trail Bike, Arletta Leeuwerik kwam daarbij in de laatste ronde lelijk ten val en Doctor Cees stelde vast dat er eerst even een foto gemaakt moest worden.

Niveau verschillen werden in deze Nonstop wel inzichtelijk, gaande de Wedstrijd vond een ieder toch zijn weg en beperkte het aantal punten, Steef keurig de lastige bocht met bewust een voet op de juiste plek en daarmee het risico op een vijf vermeden.

Maarten die het zichzelf in Rood moeilijk maakt kwam te krap voor een betonplaat en daardoor een onneembare vesting,  wel gaaf om te zien hoe Maarten zich staande houdt en vreselijk veel leert op deze manier, het nivo vandaag in Rood ligt net boven het clubniveau ( net als alle klassen eigenlijk).

Bart stond er goed op het resultaat telt…  hij had t even moeilijk met een opgelopen vijf (zijn enigste), logisch wat die ging om de titel van de dag in de klasse Rood die binnen handbereik was een mooie tweede plaats was zijn deel  op slechts 2 punten van de winnaar. 

Marco stond op NS 7 met Ties.
Ook hier hadden de Gele Rijder een antwoord op de lastige route

Red bull geeft je vleugels.

Voor Wit en Blauw een lastige doorgang naar het einde toe, de BIG Pipe voor Rood en Geel  en Marco die zeer oplettend en scherp de strafpunten uitdeelden, leuk dat stommiteiten worden naast de strafpunten ook voorzien van nuttig en helder commentaar.

In Blauw is TCO vertegenwoordig met Alex, Levi en Niek

Alleen voor Alex een podium plaats, echter niet de hoogste trede. (zijn ambitie Rood rijden… komt zeker in beeld, in blauw is een foutje even de concentratie verliezen gelijk een degradatie op het schavot… dus leerzaam)

Levi reed gewoon sterk en constant, dat de ketting eraf loopt in de eerste ronde en daarmee  vijf punten moest incasseren zat hem niet in de weg, hij voert het tweede deel van het klassement aan op plek 5 met slechts 21 punten, Niek keurig naar de zevende plek met 28 punten, 9  in ronde 1 naar slechts 3 in de laatste ronde dat laat potentie zien! 

 

 

De winnaar in Geel Max van der Top in een verhitte strijd met Ting Yeeh respectievelijk 24 en 25 punten, de mannen houden elkaar scherp (in de gaten).
Daan reed een keurige derde plek in een strijd met Mike Hanraths.
Victor de Rooy zou Daan net van het podium houden ware het niet dat Victor in de openklasse meedoet ivm het aantal cc die hem bij staan ( voor de jeugd = 125 max).

 

 

 

 

 

 

 

De boel werd vlot en massaal opgeruimd, zodat er nog tijd was voor het aanvullende programma, het bekende zijspan duo Johan & Johan liet zien dat een Oeral zonder Djeper met de juiste bemanning aan boort vlot over de cross baan te sturen is, dat de heren crossers hier ontzag voor hadden, vol met ongeloof naast de baan stonden door de tijd die onze Johans neerzette benadrukt de grootse prestatie.

Onder gejuich van iedereen aanwezig werd t koppel afgevlagd over de “Tafel” die met een zeer serieuze Jump genomen werd   

 

 

 

 

We kijken terug op een gaaf weekend, TCO levert hiermee een bijdrage voor de Jeugd van Trialend Nederland en de KNMV waar we door de perfecte organisatie en de inzet van de betrokkenen  trots op kunnen zijn

 

Uw reporter

 

Piet Knol

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018