TCO d.h.

 

 

 

Jaarvergadering 10 januari 2014

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's: Cees Kruijer
 
 
 

Onder grote belangstelling werd de jaar/feest/kampioenshuldiging-vergadering weer bezocht.
Ondanks de vele afzeggingen wegens andere verplichtingen, stroomde de zaal rond de klok van acht aardig vol.
Bestuurslid Johan Schaap liep wat vertraging op als gevolg van een lege accu in de nieuwe auto van Dokter Kees, vertelde hij. Of dit waar is wordt betwijfeld.

 Hij maakte het goed door de tientallen boeketten die hij mee bracht.
Dit beloofde wat voor de avond.

 

 

 

 

 

 

 


De vergadering had twee zware punten op de agenda staan. De nieuwe spelregels voor 2014. Er wordt nu o.a. echt non-stop gereden. De interpretatie hier van riep veel discussie op in de zaal.
Het tweede punt was het op termijn versmelten met de cross tot één nieuwe vereniging.
Uiteindelijk kreeg het bestuur de mandaat van de leden om hier mee door te gaan en te kunnen handelen.
Onder andere door de vele sponsors is het weer gelukt om het jaar ook financieel goed af te sluiten.
Er zullen nog wat kosten gemaakt en afgerekend  moeten worden om ons tijdelijk onderkomen naast de Muntbergje te vervolmaken.
 


Omdat de inleidende speech van de voorzitter nog al lang was werd besloten om de bier pomp maar open te zetten om de vele dorstige kelen te smeren. Normaal doen we dit na het officiële gedeelte.

 

 

 

 

 

 

Een die gelijk al in het zonnetje gezet werd door de voorzitter, was onze terreineigenaar Frank Muntjewerf.
Hij kreeg uit handen van de wedstrijdleider een bos bloemen aan geboden, die zo groot was dat hij er bijna achter verdween.

Dit boeket verdiende hij ook mede door zijn persoonlijke inzet en de inzet van zijn materiaal voor de club.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De secretaris had weer een prachtig verslag gemaakt over alle zaken die afgelopen jaar in de club gespeeld hadden.
Dit verslag is onder toegevoegd.

 

 

 

Na de pauze toen de glazen al een aantal keer leeg en weer vol gemaakt waren werden de vele vrijwilliger bedankt voor hun belangeloze inzet. Dit jaar moest het bestuur weer een moeilijke keuze maken om iemand speciaal in het zonnetje te zetten. De eer viel aan Pim de Rooij, waar altijd een beroep op gedaan kon worden.
De mensen die zich belangeloos inzetten als controleur, teller of anders zins kregen een bloemetje.

De aanmoedigingsbeker ging dit jaar naar Rob Knol die zo fanatiek is dat zijn vader elke week moet rijden en niet meer mag verzuimen.
De conditie en het technisch nivo van de beide Knollen schiet naar grote hoogte.

 

 

 

De bekers voor de jeugd, die al op een oor liggen, worden met de eerste wedstrijd uitgereikt.

 

 

 

 

 

 

De uitslagen van het afgelopen jaar werden door Aris voor gelezen, waarbij hij bij een aantal noteringen een uitleg gaf.
De eerste drie van elke klasse mochten naar voorkomen om uit handen van de voorzitter en wedstrijdleider de bekers en de daar bij behorende bloemen in ontvangst te nemen.

 

 


Soms mochten de vaders naar voor komen om de huldigingen in ontvangst te nemen.

         


De café baas had het establishment goed op temperatuur gebracht, zodat het vocht in het glas er bijna in verdampte.
De drankjes werden door twee charmante jonge dames uit geserveerd. Deze konden het nauwelijks bijbenen. Voor de kleine trek werd er met schalen vol lekkers rond gelopen. De zoute haring was er geen lang leven beschoren en verdween vlot in de kelen der triallisten.
 

Na afloop was er voor het publiek nog een filmpje van het afgelopen jaar te zien, over de activiteiten die wij allemaal mee gemaakt hebben.
Van de waterwerken in januari tot het (niet) dicht plakken van het dak van ons onderkomen.
Een kleine groep bleef hierna nog even na teuten en tegen half twee werd het feest beeindigd.
De penningmeester ging naar het voor café om af te rekenen en kwam er achter dat de rekening iets meer was geworden als ingeschat.
Dit was het wel waard om ook zo de leden te bedanken voor al hun inspanningen voor onze sport.

Als de vergadering drie maanden later was geweest, had de penningmeester het licht van zijn fiets niet meer aan hoeven te zetten en hadden de vroege vogels hem hem kunnen begroeten.
Het was weer bar gezellig met allemaal blije triallisten.

 

Klik hier voor de jaaruitslag 2013

 

 
 

Jaarverslag T.C.O. 2013                                  Tuitjenhorn      10-01-2014

Voorwoord: 

Het Trial jaar 2013,

Het jaarverslag 2013
Zo rond de kerstdagen hebben we de laatste bestuursvergadering van het lopende trialjaar. Ook dit jaar hadden we dit geplant op 19 december.

Die dag werd ik smiddags gebeld door Frans Kalverboer Deze melde dat de vergadering niet door kon gaan want ze waren net vertrokken vanuit Druten met de nieuwe accommodatie net opgetuigd op de vrachtwagen. Het zou waarschijnlijk nachtwerk worden dus tijd voor de vergadering was er niet meer. Uiteindelijk kon een nieuwe datum vastgelegd worden op 3 januari, te houden bij mij thuis.

Daar werden de taken weer verdeeld. Frans inleiding, Arjen de uitzetlijsten, Cees het financieel verslag en uitnodigingen vergadering, Johan de bloemen en Nico het Jaarverslag.

Nou dat jaarverslag kon dit jaar geen zware opdracht zijn.

Aan het begin van mijn carrière als secretaris had ik het druk met het onderhouden van de correspondentie. Dat hield onder meer in bij gemeentes vergunningen aanvragen voor het organiseren van evenementen. Bij organisatie van een ONK wedstrijd, correspondentie met KNMV onderhouden en alle deelnemers uitnodigen. Dat hield in: kopieën draaien in brieven stoppen, postzegels plakken in de postbus proppen enzovoort.

Tevens is mijn taak om alle vergaderingen vast te leggen in de notulen.

Tegenwoordig gaat dat allemaal wat sneller met de spreekwoordelijke muisklik. 

Het jaarverslag gaat dus tegenwoordig een stuk makkelijker.

Bijvoorbeeld:
Gebeurtenissen door het jaar: zie TCO site
Nieuwtjes: zie TCO site.
Uitslagen wedstrijden: zie TCO site. 

Zo dat is een mooi kort verslag.

Kan ik hier eigenlijk nog wel wat aan toevoegen?

Als eerste de beheerder van de site een veer in zijn kont steken over de verslagen die hij elke keer weer weet te produceren. Ten tweede de overzichtelijke en actuele status van de site.
De laatste tijd komen er ook hele leuke filmpjes op de site, gemaakt door Sven van Hamelsveld, Deze zien er zeer professioneel uit.

De ontwikkeling van de vaste locatie voor Cross en Trial.
Vorig jaar werd er met veel bombarie aangekondigd, om één stichting op te richten en de Trialclub hierbij in te sluizen.

Voor TCO zitten hier nog heel wat haken en ogen aan. Frans en Cees hebben diverse vergaderingen bijgewoond. Er zijn nog heel wat onduidelijkheden over wat te bereiken en op wat voor termijn. Aangezien we nu bij TCO een prachtig terrein hebben bij Muntjewerf, is voor ons de druk om te veranderen niet zo hoog. Voor de Cross ligt dit wel wat anders, voor deze dames en heren is na het sluiten van Crossbaan Den helder op 31 december 2011 alleen nog wildcrossen een optie.

Er is natuurlijk wel een verschil betreffende de overlast die cross of trial veroorzaakt. Mede hierdoor wordt de trial gedoogd op de Muntjeberg. Onder voorwaarde dat we geen overlast voor de omgeving veroorzaken zal gemeente “Hollandskroon” toestaan om onze sport uit te oefenen.

Hoelang bestaan we als trialclub nu?

In 1980 was de oprichting van TCO in Obdam, Daar vindt de club zijn oorsprong en ontleed daar ook zijn naam aan, we bestaan dus al meer dan 33 jaar.

Dat we al zolang bestaan wordt ook duidelijk als je bij evenementen de oud triallisten tegen komt.

Eens haalden zij halsbrekende toeren uit op hun machines. Maar tegenwoordig komt de rollator eerder in beeld. Van ooit zo kwiek zijn de meeste op zijn minst toch een beetje stram aan het worden.

Dit verval is in een mensenleven een natuurlijk verloop. Maar het is toch te bidden dat het niet een heel mensenleven moet duren voordat we een permanente status voor onze triallocatie krijgen.
Dat er dus behoefte is voor het beoefenen van de trialsport is dus zonder meer duidelijk anders kan je als club niet zo lang overleven.
De belangstelling voor het triallen wordt zorgvuldig door de vaders overgedragen op de kinderen.
Ondertussen beginnen deze steeds beter te rijden.
Waar Dorus er in het verre verleden steevast met de prijzen vandoor ging, is dit stokje al jaren geleden door Arjen overgenomen. Deze ondervindt ondertussen steeds meer weerstand van Jesse Komen, Ook Bart Schaap gaat de uitdaging van de gele klasse aan.
Waar Willem, Frans en Cees om de bloemen streden in de rode klasse staat nu Victor de Rooy boven aan.
In de blauwe klasse is de dominantie van Sjaak Vlaar ook voorbij en staan Maarten Rottier en Alex de Rooij regelmatig bovenaan.

Voor de oud leden is dit even wennen maar de nieuwe lichting zit er echt aan te komen.
We praten dan ondertussen wel over de derde generatie bij de trial.
Uiteindelijk zijn we als club toch heel blij met de interesse voor de sport.
Dit stimuleert het bestuur om deze edele sport ook voor de toekomst veilig te stellen en een bijdrage te leveren voor het verkrijgen van een vaste locatie 

Wel en wee van de club

Hoewel alle beslommeringen van de club via de site terug te lezen zijn wil ik toch en paar gebeurtenissen ter herinnering opnoemen.

Het inrichten van het terrein Muntjeberg.

Op 12 januari, aanpakken wateroverlast. In maart, april inrichting terrein aanpassen. Op 8 juni snoeien van het muntjebos. 7 december wederom aanpassen terrein, 14 december leggen fundamenten voor de nieuwe kantine en 19/20 december ophalen nieuwe kantine in Druten en aansluitend plaatsen en waterdicht maken onder barre omstandigheden.
Hierbij zijn de diverse leden met raad en daad aanwezig. 

Evenementen met TCO.
Buiten de diverse clubwedstrijden zijn er een paar hoogtepunten aan te geven en wel op 5 mei de tulpentrial. 15 juni training onder leiding van Alex van de Broek. 5 6 en 7 juli bezoek Texel en daar de gezamenlijke clubwedstrijd onder prachtig weersomstandigheden. 8 augustus gezamenlijk bezoek Bilstain. 24 augustus de Nachttrial. 20 oktober ONK Jeugd op Texel en 17 november Manegetrial.

De Kersttrial kon dit jaar helaas niet doorgaan vanwege de overvloedige regenval.

Berichtgeving via de media.
Over negatieve berichtgeving hoeven we ons weinig zorgen te maken. Zolang als we als club bestaan zijn we nooit in negatieve zin in het nieuws geweest.
Op 29 augustus staat een ingezonden brief in het NHD. Ingezonden door oud burgervader van Obdam en Harenkarspel, de Hr. J. Louter. Een uit het hart geschreven stukje als reactie op de zoveelste afwijzing voor het verkrijgen van een eigen terrein. Hier belicht hij de trial en de vooroordelen die er heersen in de politiek.
Dat ze het bij de krant ook niet zo goed begrijpen blijkt uit de bijgevoegde foto van crossers in actie. Later wordt dit echter wel gerectificeerd met een foto van het terrein Warmenhuizen

ONK wedstrijden.

De Open Nederlandse Kampioenschap wedstrijden,
Hierbij een magere vertegenwoordiging van TCO ers. Vaak worden er wedstrijden overgeslagen vanwege andere drukte zoals verbouwingen kinderopvang en al zo meer.
Door het overslaan van enige wedstrijden geeft de einduitslag wel een vertekend beeld van de kwaliteiten van Willem en Frans. Waar zij enige jaren terug nog streden voor de eerste plaats in het Nederlandse kampioenschap is nu een eindklassering in het achterveld behaald.

Bij de nationale is Jesse Komen 2e geworden
In de sportklasse B is Frans Kalverboer 7e en Willem Duineveld 11e geworden.
In de Sportklasse A is Mario ten Haaf 11e en Robert Kalverboer is 16e geworden.

NK Jeugd:

Hier een aanzienlijk grotere groep deelnemers
Vele ouders en begeleiders ondersteunen de jeugd in hun jacht naar de roem en dat leidt ondertussen ook tot klinkende resultaten.

Bij de Juniorenklasse is Daan van Daele 3e Bart Schaap 4e en Dirk Warmerdam 6e geworden.

Bij de Aspiranten klasse is Alex de Rooij 4e, Maarten Rottier 5e, Levi van Regenmortel 9e en Niek Schaap 12e geworden

Bij de pupillenklasse is Niek Schaap 2e, geworden

In de kabouterklasse is Kick Veerman 2e Tieme Borst 5e en Steef Hamou 9e geworden

Slot woord.

Het is al weer het jaar 2014,
Terrein Muntjeberg legt voorlopig nog een goede fundering onder de trial club, Hoelang we hiervan gebruik kunnen maken hangt af van de ontwikkelingen van een nieuw in te richten NC10 locatie.
De verwachting is dat dit nog wel enige jaren in beslag kan nemen. Er wordt echter wel gestructureerd gehandeld. Zodat eventuele stokken die tegenstanders in de wielen willen steken, tijdig weggenomen kunnen worden zodat het proces doorgang kan vinden en er een grotere kans op slagen is.

Bij dezen wil ik iedereen van harte bedanken en een prachtig, uitdagend en blessure vrij 2014 toewensen

Ondergetekende,          Secretaris:                                                       Voorzitter:

                                   Nico Jongejan.                                     Frans Kalverboer.


 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018