TCO d.h.

 

 

 

2014 Tweede Kerstdag

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's: Cees Kruijer
 
 
 

Al een aantal dagen was er voorafgaande aan de jaarlijkse Kersttrial druk telefoonverkeer tussen de bestuursleden over de condities van het terrein en het wel of niet kunnen doorlaten gaan van de Kersttrail.


Maandag 22 december waren de bestuursleden Frans Klaverboer en Aris Pronk nog in de weer geweest om het laatste stuk regenafvoer aan te helen.
Dit om te zorgen dat de het toilet van de kantine milieubewust kan worden doorgespoeld.
Het terrein lag er toen nog verzopen bij en het water stond tot bovenin de afvoergreppels. Ook de kantine stond rondom in het water.

 

 

 

 


Ter plaatse zijn toen nog een aantal kanalen open gespit en werd er pogingen ondernomen om de afvoerpijp naar sloot door te spuiten om er zeker van te zijn dat het water weg kon.
In tegenstelling tot de weersverwachtingen die voor elke komende dag volop nattigheid voorspelde, bleven deze buien uit op een paar druppels na.
En zo werd het tweede Kerstdag.
 Om tien uur was het nog erg rustig op het terrein. Alleen Renť Strooper en vader en zoon Veerman hadden de weg naar Anna Paulowna al gevonden.
Om half elf had zich onder tussen een gezelschap geformeerd van 8 personen.
Besloten werd dat er 6 non-stops werden uit gezet, dat de ouderen gingen controleren en dat Kick Veerman en Symen Pronk om de punten gingen vechten.
Dit idee ontsproot uit het brein van deze twee tien jarige.
De ideeŽn hebben ze al.
 

 

 

 

 


Gezien de geweldige opkomst werd eerst maar besloten om de koffie te drinken in de kantine. Inmiddels was ook de voorzitter met soep maar zonder brommer aangekomen.

Deze begon spontaan blikken Unox open te trekken en in de grote mee gebrachte pannen te kiepen, die hij gelijk begon op te stoken.
Er waren verschillende soorten soep verkrijgbaar.
De keuze was reuze; snert of tomatensoep.

 Ondertussen was gebleken dat het terrein er niet zo slecht bijlag als was verwacht.
De jeugd kon niet wachten en startten de brommers en begonnen te rijden.
Al spoedig gevolgd door de rest.
Inmiddels waren er meer trialliefhebbers aangeschoven, waarschijnlijk toch geprikkeld door het mooie windstille weer, het zonnetje en de belofte van soep.
Het werd helemaal een beetje druk op de Muntjeberg. Er werd volop getraind.
Een paar plekken moest je mijden zoals de graskant tegen het Nuon aan, waar het spek glad was.
Het grip op de bergen was uitstekend en er kon voluit gereden worden.
 

 

 

 

 

 

Ook voor de mensen die brommer niet mee hadden genomen, was het prima vol te houden.
Van al dat harde werken krijg je honger, dus de kantine in.
De soep was op temperatuur en er werd flink in gegeten, zo erg dat we bijna dachten te kort te hebben.

hierna nog een trainingssessie toe en werd het tijd voor de meesten om de boel op te pakken om door te gaan met de andere "Kerst verplichtingen", die waarschijnlijk voornamelijk uit eten zullen bestaan.
Achteraf had er een prima wedstrijd kunnen worden gereden, maar door het onzekere karakter van de condities van de baan en de hele late opkomst van de leden, is er alleen lekker getraind.
In de kantine hebben we genoeglijk met elkaar onder het genot van een soepje het trial jaar 2014 met elkaar kunnen afsluiten.

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018