TCO d.h.

 

 

 

28 april NKJ Apeldoorn

 
   
  Verslag: Jeroen van Deale
Foto's: Jeroen van Deale

 

 
 

TCO-ers rijden weer in de prijzen bij NK-jeugd!!

Op een prachtige zondag togen een grote groep Noord-Hollandse TCO-rijders naar de derde NK jeugdwedstrijd te Apeldoorn, zoals altijd het toonbeeld van gemoedelijkheid en gezelligheid. Een grote tent en een grote jurycontainer en een heuse Dixie maakten het een comfortabel paddock. Tot ieders verrassing was de baan stevig onder handen genomen door een aantal enthousiaste leden met behulp van meneer Ahlman, die voor een paar grote bomen zorgde. 

De club maakte daar ook meteen dankbaar gebruik van door een paar pittige non-stops uit te zetten. Met name de rijders in het rode spoor hadden nogal wat te doen qua opstappen en afstappen. In het rode spoor was TCO weer goed vertegenwoordigd door Bart, Dirk, Victor, Daan en in de open klasse Gert-Jan. En het was wel even zweten voor de mannen in de eerste ronde. Hier zien we Gert-Jan  in een poging een van de lastigste hindernissen te bedwingen.


Gelukkig waren Johan Schaap en dokter Rottier niet ver weg om een helpende hand toe te steken (die laatste hoefde overigens niet in actie te komen). Bart, die afgelopen zondag op de clubtraining ook al even liet zien dat ie kan vliegen, stond er net als twee weken geleden weer geweldig op en draaide zijn hand niet om voor de grootste opstappen:

Dirk reed weer met een gemak dat we zelden van hem zagen, maar misschien zette hij hier en daar te makkelijk een voetje. Toch kwam ie overal moeiteloos op en af:Ook Daan stond er beter op dan twee weken geleden.
Na een moeizame eerste ronde lukte bijna alles en bleven  de voeten op de steppen

Mooi rijden zagen we ook van Victor de Rooy die moeiteloos overal tegenop kwam, maar omdat hij niet bang was om als eerste het spoor te trekken in een non-stop, miste hij hier en daar een pijltje. Als hij iets meer geduld heeft, zien we hem de volgende keer vast op het hoogste podium. 

In het witte spoor waren de heren Veerman en Borst zoals altijd van de partij. Deze keer ieder op een eigen motor. Kick werd deze keer ondersteund door zijn moeder bij afwezigheid van vader en opa’s die andere hele belangrijke dingen te doen hadden. Hij reed weer voor wat hij waard was, maar deze keer was Tieme te sterk voor hem. Top kerels!

Ook in het witte spoor zagen we weer een oude bekende naam terug in het Nk-jeugd: de familie Leeuwerik. Aletta draait na Rutger mee met de landelijke wedstrijden. Deze keer in het witte spoor, maar het ziet er prima uit en heel goed gereden voor de eerste keer.


In het blauwe spoor reden Pim en Alex de Rooy samen op naar de finish. Alex en Pim kwamen met een vierde plek net niet op het podium. Jammer, maar goed gereden.

De uitslagen: 

Rood

Rood Bart Schaap     2
Daan van Daele        3
Dirk  Warmerdam     5

Blauw
Alex de Rooy           4

Wit
Tieme Borst           4
Kick Veerman         5 

Open klasse
Pim de Rooy (blauw)        4
Victor de Rooy (rood)      5
Aletta Leeuwerik (wit)     8
Gert-Jan Borst (rood)       9

Een vreugdesprong door onze toppers:
 

Geweldig van Daan en Bart en tot onze spijt was de familie die we de afgelopen jaren altijd op het podium zagen nu opeens vertrokken naar Brabant. Wel een beetje flauw nu wij al jaren voor deze kerel hebben geklapt, wilden wij ook wel eens een klein applausje voor onze jongens. Gelukkig waren er genoeg andere ouders en fans die wel juichten….
 

Tevreden en met de bekers in de tas keerden we weer huiswaarts naar het Noord-Hollandse.
Het was een prachtige dag.

Groeten van de Van Daeles

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018