TCO d.h.

 

 

 

2012-4-29 ONK jeugd Breda

 
   
  Verslag: Gertjan Borst
Foto's:
Urs van Tellingen
 
 

Afgelopen zondag was er weer een wedstrijd voor de jeugdige strijders, en wel in het bos bij MSC Breda. De zaterdag ervoor samen met Johan alle motortjes weer nagekeken en waar nodig gerepareerd. Dankzij veel sleutelwerk en wat vriendendiensten ( Frank bedankt ) hadden we alles weer klaar staan in de bus om zondagochtend vroeg te kunnen vertrekken. Omstreeks half 10 kwamen we aan in Breda en konden we meteen de motoren laten keuren. Alles was weer “KNMV PROOF” en de jongens konden gaan inrijden.


 

 

 

 

 

 

 

 

Er waren weer heel wat vertegenwoordigers van de TCO. Daan en Jeroen van Daele, Bart en Niek Schaap, Tieme Borst, Dirk en Piet Warmerdam, Kick Veerman, Jarno Honders, Maarten Rotier en  Jesse Koomen. Ook de vaste crew was weer present. Johan en Ursula, Marco en Bert, John en ik zelf. Tijdens het verkennen van de non-stops zag  ik al dat er behoorlijk pittig was uitgezet voor de mannen, het zou een zwaar dagje worden. Het was gelukkig redelijk droog weer en de temperatuur was lekker.

 

Om 11.00 uur gingen we van start. De eerste ronde viel voor Tieme niet mee ( ja nou hij viel wel, maar niet mee ), hij moest toch wel een beetje wennen aan de motor die we van Bas Muntjewerf hadden geleend. Het zijn dezelfde motortjes, maar ze reageren toch allemaal weer net even anders.

 

Ook had hij zijn handen vol aan de pittige non-stops.
Ik zag dat het bij de andere witte rijders ook niet allemaal vanzelf ging in het begin.
De blauwe rijders leek het daarentegen redelijk makkelijk af te gaan.
Dit bleek ook wel in de eind uitslag, ze zaten allemaal behoorlijk dicht bij elkaar. 
Maarten en Jarno hadden nog wat motorpech, maar konden gelukkig met hulp van Johan de wedstrijd helemaal uitrijden.
Toch wel makkelijk als je zo’n “personal mecanic” bij je hebt.
Urs zorgde ondertussen voor mooie plaatjes en appelgebak.
De overige rondes wilde bij Tieme ook niet helemaal lukken die dag en hij eindigde dan ook op de laatste 7e plek die dag.
Kick deed het iets beter en werd volgens mij 5e. Niek gaat als de brandweer en werd keurig 2e.
De blauwe rijders deden allemaal goed mee. Maarten en Jarno eindigde in de middenmoot, Bart werd 3e en Daan werd keurig 2e.

Dirk leverde ook een top prestatie in de rode klasse door voor de 1e keer dit jaar geen laatste te worden, maar één na laatste.
Top zoals hij zich niet uit het veld laat slaan, maar zich met handen- en voetenwerk op karakter door deze toch wel heel wat zwaardere klasse weet te sturen.
Ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen Dirk.

De overige rijders deden mee in de open klasse, met wisselende resultaten.

Tijdens de prijs uitreiking kregen alle rijders een prijsje aangeboden dat gesponsord was door Alex van de Broek. Super! Zeker de kleine rijders vinden het altijd leuk om een petje of een sticker te krijgen.
Zoals de welbekende posterij altijd zegt: Kleine moeite, groot plezier.

 

Al met al weer een geslaagde dag en op naar aankomende zondag, dan mogen we weer met de jeugd naar Apeldoorn ( hiep hoi, weer 2 uur rijden met een kater! ).

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018