TCO d.h.

 

 

 

10 juni 2012 TimeTrial

 
   
  Verslag: CeesKruijer
Foto's: Cees Kruijer
 
 

Een verrassende time trial met allemaal winnaars. Dit laatste door het ongekende mooie weer wat ons niet beloofd was als we afgingen op de weervoorspellingen. De stormachtige wind die vrijdag en zaterdag ons land nog geselde, was opgelost en er was geen wolkje aan de blauwe uitspanning te ontdekken.
De organisatie kwam traag opgang en omdat het een gezelligheidsevenement betreft was er geen strakke planning. Ook de route op en rond de berg moest nog bedacht worden en wel zo dat het voor elke klasse ongeveer gelijk is.


Als gevolg van uitspattingen omtrent het Abraham worden van ons lid Piet Warmerdam was de opkomst uit Den Helder wat minder. Alleen ondernemer Gertjan Borst wist op tijd het feest te ontvluchten en kon zich aan de start melden. Zijn conditie was niet optimaal en hij had het grootste gevecht die dag tegen zijn eigen. Ook zoon Tieme had geen mazzel, want de vonkjes van zijn brommertje waren op. Het bijvullen met nieuwe vonkjes lukte niet, maar Tieme vermaakte zich uitstekend met de andere kinderen.

Nadat het parkoers gereed was, werd iedereen in de gelegenheid gesteld om de baan per brommer te verkennen. Dit was echt wel nodig, want de baan had een behoorlijk lengte.
Er waren twintig inschrijvingen.
Er werden drie heats verreden, waarbij degene met de meeste punten in de tweede en derde heat tegen tegen elkaar uit kwamen.
Het was bij tijd en wijle extreem spannend. Er was één batlle en daar moest een finishfoto de winnaar aanwijzen.
In de eerste heat waren een aantal deelnemers zo gespannen dat ze te haastig in de rondte gingen en zo vele stafpunten opliepen of zelf de gehele brommer kwijt waren. Jesse Koomen onderschatte een eenvoudige buizen combinatie en rolde van zijn brommer af.

 


De tweede heat werd er zorgvuldiger gereden. Door de wedstrijd te winnen en geen voetjes te zetten kon men 15 punten verdienen. De verliezer krijgt bij een foutloze wedstrijd nog 10 punten. Het is dus een afweging tussen snelheid of foutloos rijden.

Daan van Daele had na de tweede ronde de beste uitgangspositie om winnaar te worden. Hij stuurde zijn motor messcherp en soepel over obstakels heen en had met 29 punten de beste kaarten om de match in zijn voordeel te beslissen. De directe concurrenten stonden allemaal 4 of 5 punten lager. Hij had de overwinning bijna in eigen hand. Door foutloos te rijden was hij bijna niet meer in te halen.
Victor de Rooij, Aris, en Jarno Honders had ook goede kaarten met 25 punten.
Victor moest tegen Peter Glas. Victor reed foutloos, maar Peter was sneller en Victor kwam met 10 punten op een totaal van 35 punten.
Hierna moest Jarno Honders tegen Alex de Rooij. Jarno had ook nog goede kansen met 25 punten. Maar door van Alex te verliezen en nog drie strafpuntjes te pakken wist hij zijn totaal "slechts" op een aantal van 32 te brengen. Alex kwam door zijn overwinning met slecht één voetje op gelijke hoogte met Jarno.
 

De tegenstander van Daan was Sjaak Vlaar. Sjaak in het verleden vele malen autoped kampioen van Nederland is altijd super gedreven om te winnen. Sjaak wist als een speer de hindernissen te nemen en met maar één foutje als eerste aan de finish te komen. Ook Daan ging als een kogel over de hindernissen heen maar liep in de oostlus vast op een buis een kreeg vijf stafpunten. Door vervolgens geheel uit het ritme te raken maakte hij direct hierna weer fouten en haalde het maximum op van 10 strafpunten, zodat hij puntloos over de finish kwam en op het aantal van 29 punten bleef hangen. Sjaak stond nu bovenaan met 38 punten met nog één serieuze bedreiging in de vorm van Aris. Als Aris de wedstrijd in zijn voordeel wist te beslissen en de voetjes op de steppen hield was hij kampioen.

 

 

De laatste batlle van de dag was tussen Aris en zijn zoon Symen. Symen moest het van de spierkracht in zijn benen hebben. Aris had de hulp van zijn 300cc kleppenmachine om hem over de hindernissen te tillen.
Aris wist dat hij foutloos moest rijden om eerste te worden. Daarbij schatte hij de snelheid van Symen niet geheel goed in en nam zijn tijd om de brommer goed over de hindernissen te loodsen. In de tweede lus keek hij even waar zoon Symen in de baan was en dacht met de spreekwoordelijke twee vingers in de neus de wedstrijd te kunnen beslissen. Echter Symen, aangemoedigd door het talrijke publiek, van opa Klaas en zijn moeder, zette nog eens extra aan en floot over de baan.
Opgeschrikt door de kreten van het publiek keek Aris nog eens waar zoon Symen op de baan was. Geschrokken door waar hij al was, draaide Aris de gasklep van zijn machine extra open en gaf zijn machine de sporen. De Beta produceerde grote klappen en een roffel die de bij de liefhebbers van kleppen de mondhoeken omhoog deden krullen. Het mocht echter niet meer baten en Symen wist op de spierkracht de wedstrijd te winnen.
Hierdoor bleef Sjaak bovenaan staan en was hij Nederlands speedtrial kampioen van 2012.
 

 

Peter Boekel had zich opgeworpen als sponsor van de hamburgers voor bij de barbecue. Ondergetekende had 3,5 kilo kipfilet gemarineerd en deze vervolgens aan 60 stokjes geregen. Er was voldoende aanvoer voor de vele hongerige magen.
Frans Kalverboer had zijn eega bereid gevonden om een heerlijk prei salade te bereiden, Aris had bordjes en bestek geregeld en zelf had ik nog een koud biertje mee genomen. Succes verzekerd.
Als eerste werd er ijsjes uitgedeeld aan de kinderen en degene met een zwaar hoofd, aangezien deze ijsjes al aardig op weg waren om van de vaste toestand naar de vloeibare over te gaan, werd het wel tijd om ze op te maken..
Samen met Kees Boekel die veel horeca ervaring heeft, stonden we in de keuken om de vele monden te voeden.
Nu weet ik niet wat er met horeca ervaring bedoelt wordt, maar ik heb ook veel ervaring in de horeca, maar dan meestal aan de goede kant van de bar, waar de krukken staan.
De broodjes hamburger en de heerlijk saté vlogen als de spreekwoordelijk warme broodjes weg.
Nadat al het vlees geconsumeerd was, konden we onder het genot van een flesje koud gerstnat nog even na teuten. Gertjan hield het nog bij een watertje.
Aris had nog een speciaal klusje en mocht de saté van zoon Symen opruimen die per abuis dacht dat de wc in de TCO unit al aan gesloten was, want hij had in de pot een portie saus neer gelegd.
Rond de klok van vijven was het mooi geweest en werd de boel opgeruimd en konden we deze mooie dag af sluiten.

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018