TCO d.h.

 

 

 

2 september NKJ Maasbree

 
   
  Verslag: Jeroen en Daan van Daele
Foto's:
http://trialfoto.nl/gallery/2012/nkj_maasbree2-9-12/index.html
 
 

 
Callantsogers houden eer TCO hoog bij NK Jeugd!

 Zondagmorgen zijn we in alle vroegte vertrokken richting Limburg om na een lange rit in Maasbree weer een wedstrijd voor het NK Jeugd te rijden.
 

Bij aankomst stonden de camper van Gert Jan Borst en aanhanger van Johan Schaap met daktent er al want zij hadden de nacht doorgebracht in Maasbree. Het was vast lang onrustig geweest in het kampement maar de beide families hadden er niet onder geleden en zagen er scherp uit, klaar voor de winst! Er was  ook een behoorlijke delegatie uit België en hier en daar wat Duitse rijders wat de wedstrijd wel een internationaal tintje gaf.

De familie Veerman liet zich ook niet onbetuigd maar was er deze keer maar met een kleine afvaardiging. Er waren slechts twee begeleiders (papa en opa) in tegenstelling tot andere keren wanneer de hele familie gezellig meekomt.

Er volgden gebruikelijke zaken als inschrijven, strenge keuring en daarna konden we de non-stops verkennen op deze toch wel hele mooie baan. De weersomstandigheden waren werkelijk geweldig. Niet te heet, lekker zonnetje kortom heel fijn trialweer.

Kick Veerman, Tieme Borst en Niek Schaap reden wit, Daan van Daele en Bart Schaap maakten de blauwe klasse onveilig en Jeroen van Daele en Gert Jan Borst voegden zich bij de deelnemers in de open klasse. Johan Schaap reed als coach mee bij de witte rakkers. Helaas waren er geen gele en rode TCO-rijders deze keer.

De baan kende acht non-stops en er moesten in totaal vier rondes gereden worden. Het was niet een heel zwaar parcours wat betekende dat het verschil maken met je directe tegenstander niet makkelijk was. Eén vijf op je kaart betekende een duikeling in de dagscore maar ook in de overall-stand. Bart had pech, belandde per ongeluk in een gele route en dat kostte hem een vijf op zijn kaart want hij maakte een grote duikeling voorover. Dure punten dus deze keer.

Daan bracht het er iets beter vanaf en reed een bijna foutloos parcours. In de hele wedstrijd één voetje. Zijn directe concurrent Mike Hanraths had drie voetjes dus de winst ging hem deze keer voorbij. Uiteindelijk was de score voor TCO niet slecht, Daan 1e en Bart 3e!!

Bij de witte mannetjes deed Niek het heel goed en belandde ook op het podium, op de tweede plaats, Kick en Tieme hadden iets meer moeite en kwamen net niet op het ereschavot.

In de open klasse was het spannend want Gert-Jan en Jeroen hadden evenveel punten maar omdat Gert-Jan een nulletje meer had, werd hij 6e en Jeroen 7e.

Veel respect was er voor een Duitse gastrijder want hij zette in de gele klasse maar vier voeten!

Tevreden met alle bekers togen we weer naar het hoge Noordhollandse noorden. Een goede wedstrijd voor de TCO-leden. We zijn heel benieuwd hoe onze helden zullen eindigen in het overall-klassement. Helaas hebben we geen eigen foto’s maar bij deze link vind je alle foto’s van John Lenders: http://trialfoto.nl/gallery/2012/nkj_maasbree2-9-12/index.html Ook de uitslagen staan daar vermeld.

 

Jeroen en Daan van Daele

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018