TCO d.h.

 

 

  27 maart 2011 NKJ Maasbree  
   
 


Verslaggever: Kees-Jan Leeuwrik (vrijwillig aangewezen)

Het wedstrijd seizoen is weer begonnen, met om te starten de eerste wedstrijd in Maasbree.
Uiteraard weer vroeg vertrokken,  dit keer wel heel vroeg i.v.m. de combinatie van  zomertijd en dat ik na een training van zaterdag in Nunspeet Rutger zijn motor nog moest repareren (was pas om 13.30 klaar) het zat allemaal flink tegen.
Op weg daar naar toe, kwam Piet Warmerdam me al achterop rijden en kon me net voor Maasbree nog net even inhalen, doordat ik bijna verkeerd afsloeg. (er was een omleidingroute).
Op het terrein stond Johan Schaap al zijn stand op te bouwen en zijn daarnaast geparkeerd, zodat we gebroederlijk als Noord-Hollanders bij elkaar stonden.
Piet kan Peter Boekel de hand geven want hij was ook op zoek naar een paar triallaarzen die nog ergens in de kop van Noord-Holland  stonden, maar dat weerhield hem er niet van om toch nog even lekker te rijden, want het is best een heel mooi trial terrein.
De “oud” wereld kampioen Eddy Lejeune was ook van de partij en liet zien hoe makkelijk het hem nog afgaat.

Wit
In de witte klasse waren 11 deelnemers flink uitgedund t.o.v. vorig jaar, omdat nu de leeftijdsgrens is opgetrokken.
Hier hadden we  rijder Kick Veerman die door de proeven scheurde met als coach zijn opa Klaas Veerman.
Denk dat ze op de terug weg allebei op de achterbank in slaap zijn gevallen zijn. Opa had zijn handen vol aan de enthousiast sturende man.
1 vrouwelijk deelneemster Chantal de Raaff  uit Breda die met 1 strafpuntje alle jongens het nakijken gaf. Denk dat de damestrial dag in Zelhem haar naar een hoger niveau heeft gebracht (top).

11 Kick Veerman

Blauw
Deze groep is uiteraard nu een stuk groter dan vorig jaar toen Rutger hierin reed nu met 15 deelnemers.
Deze regel vindt ik zelf wel een verbetering want sommige blijven gewoon veel te lang in wit hangen en nu moeten ze doorschuiven.
Denk dat deze klasse wel even wennen was voor onze mannen nu ze en niveau hoger rijden, want er werden wel de nodige foutjes gemaakt.
Bart en Dirk deden niet veel voor elkaar onder hoewel Bart nog aan zijn “zwaardere” motor moest wennen en Dirk soms drukker is met alles en iedereen.
Daan was 's ochtends al druk in de weer met zijn trialfiets maar het heeft nog niet geholpen. Deze mannen zetten nog te preventief een voetje, terwijl dit vaak niet nodig is.
Misschien een aandachtspuntje bij coaching op de club.

8 Bart Schaap
9 Dirk Warmerdam
12 Daan van Daele 

Rood
6 deelnemers in rood.
Marnick overgestapt naar Gasgas en met een “speciale” spiderman jas  en Oscar op zijn nieuwe Sherco zijn grootste concurrenten van vorig jaar die ook naar rood zijn doorgestroomd.
Leuke proeven die goed te doen waren, maar toch de nodige strafpuntjes veroorzaakte, zodat herstel mogelijk was.
Voor meer info over Rutger zie nieuws op zijn website 
www.trialfun.nl

Rutger 1e

Geel;
Twee deelnemers in deze klassen nadat Bart en Gilles zijn overgestapt naar het ONK en Dave Hanraths heeft zijn arm gebroken
Het waren pittige proeven en Jesse had hierbij weer de nodige ondersteuning van Marco Veerman die hem desnoods gewoon naar boven brulde als het rijdend  niet ging.
Ze (Joris en Jesse) gingen allebei aardig gelijk op maar Jesse deed het net even iets beter.

Jesse 1e

Mooi resultaat voor de mannen uit Noord-Holland en wat ook heel leuk was het lekkere weer. Ben met een knal rode kop thuis gekomen en niet eens van inspanning.

Volgende keer Nunspeet op 9-april

Uw reporter: Kees-Jan Leeuwrik 

 
     
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018