TCO d.h.

 

 

  23-24 april 2011 Zelhem  
   
 


Verslaggever: John Koomen
Foto's: John Koomen Marco Loof

 
 
Donderdagmiddag 21 april de auto geladen met twee motoren, brandstof, reserveonderdelen, gereedschap, tent en schone onderbroek om Jesse twee dagen te laten trainen met Twaalfvoudig Wereldkampioen Dougie Lampkin. Vrijdagochtend om half 7 reden we het pad af richting het Oosten om na 2 uurtjes sturen daar aan te komen. De Beta-stand van de Firma Schaap stond alweer gereed om veel klanten te ontvangen terwijl ook Bart van de trainingsfaciliteit gebruik ging maken. Marco Loof zat een bakkie te drinken en zich te vergapen aan dat mooie glimmende spul en laadde zich ook op voor deze interessante dag.
Even rekken en strekken, inschrijven, de motor klaar maken en een bak koffie voor de chauffeur en de dag kon beginnen.
Er stonden 3 trainingssessies van 2 uur te wachten. Onder begeleiding van uiteraard Dougie Lampkin en zijn vader, maar ook Marcel Brunsveld en Alex van den Broek. Toppers van formaat om de juiste trainingstips te geven.
Het was warm! 27 graden en windstil. Toch werd er hard getraind en werd er op elk detail gelet.


 Wanneer je iets speciaals wilde leren riep je Dougie of zijn vader erbij en die legden het haarfijn (in het engels) uit, met uiteraard een demonstratie hoe het ’kunstje’ uit te voeren.
Na deze zeer geslaagde maar stoffige dag zou een douche een welkome afsluiting zijn. Helaas, de opgelopen geurtjes en het stof in alle lichaamsplooien zouden we nog een extra dag met ons mee moeten dragen.
Ons binnenste konden we wel spoelen met het typische achterhoekse Grolsch. Johan en ik lieten ons dat dan ook goed smaken terwijl we een cursus achterhoeks deden.
Wat zijn die mannen moeilijk te verstaan!!
Maar met de tranen over de wangen en een grote verdwijn truc van een van de drinkebroeders sloten we deze gezellige avond af.


 
Ook de tweede dag was een succes.
Deze dag was alleen voor de jeugd met als klap op de vuurpijl een wedstrijd met ca. 20 genodigde toprijders waar ook Jesse aan deel mocht nemen. Rijden tussen deze mannen is toch wel iets speciaals en dat er nog veel geleerd moet worden als je nog maar 14 jaar bent wordt dan wel heel duidelijk. Zo’n zware wedstrijd heeft Jesse niet eerder gereden maar het ging best redelijk. Een prachtige ervaring om deze wedstrijd mee te mogen rijden waarbij ook nog eens veel publiek stond te kijken.
Maar het werd nóg mooier!!
De Double Lane die waarschijnlijk niet eerder in Nederland is verreden. Twee rijders die na het zetten van een kwalificatietijd, tegen elkaar rijden op een identiek parcours. Jesse wist als laatste bij de laatste 16 te komen wat op zich al knap was. Er vielen zeker 4 rijders af die het einde niet wisten te halen. Het mooie was doordat hij de langzaamste tijd had neergezet, hij mocht rijden tegen de snelste. Dougie Lampkin!!!!

Dit zal hij waarschijnlijk niet meer meemaken, rijden tegen zo’n fenomeen als Lampkin. Dat de Double Lane eigenlijk te hoog gegrepen was voor Jesse mag de pret niet drukken. Hij wist toch telkens de eindstreep te halen en dat kon niet iedereen zeggen.
Zeer tevreden en met een schat aan ervaring trokken we weer huiswaarts om de volgende dag weer mee te kunnen doen met de clubwedstrijd in Warmenhuizen om de opgedane ervaring om te zetten in zo weinig mogelijk strafpunten.
Het was een warm en stevig paasweekend om nooit meer te vergeten!!
 

 

 

 

Kijk voor meer filmpjes en foto's op www.jessekoomen.nl
 
Links filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Y3PkQnPQbfQ

 

Uw reporter John Koomen (van de tuinen).

Note van de redactie;
de double-lane non stop is bedacht door TCO en wordt al vanaf de jaren tachtig jaarlijks gereden en staat beter bekend onder de naam speed- of time-trial

 

 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018