TCO d.h.

 

 

  Oostenrijk; Goass Trial 2011  
   
  Verslaggever: Piet Knol
Foto's: Ursula Schaap & Johan van der Ster
 
 

Goass Trial 2011,

 

Met een gewijzigde samenstelling en transportmiddel die nota bene vanuit Texel werd ingezet donderdagochtend de 29ste de Daf  de sporen gegeven en richting Hinterglemm voor het grootse het ultieme… het…
 

 

 

Opvallend dat vanuit Texel alleen chauffeur Johan (de grijze)beschikbaar was ( niet geheel onbelangrijk)  Olaf had iets zakelijks en Michael zou later invliegen.
De vertegenwoordiging vanuit TCO en daarmee vanuit Nederland bestond uit:

 

Johan Schaap
(de witte Johan)

Johan van der Ster
(de grijze Johan)

Gert-Jan Borst

Robert Kalverboer

Frank Muntjewerf

Peter Glas

Piet Knol


 

 

Een sterk en gevarieerd team waarbij Piet vrijwillig werd aangewezen als chef mobiele keuken.

Het sonore gezoem van de Daf bracht ons tot in Duistland waarna een klap geratel en ook een klapband ons even de volledige breedte van de 6 baans weg deed benutten.
Gelukkig de boel heelhuids aan de kant en de diagnose was daar linksvoor een klapband. Voordat de politie ter plaatse was waren we bijna gereed en met de roadblok van de polizei konden we mooi de band weer even bij elkaar rapen.

 

 

Een uurtje verder eerst maar eens een biertje voor de schrik en tegen de tijd dat we de bus in Hinterglemm parkeerde…. Heel gezellig in de bus
De Vrijdag eerst wat vrij rijden om in de middag een skislalom bergop in een dubbel parkoers in de snelste tijd af te leggen, later de middag de 10 snelste tegen elkaar waar uiteindelijk de snelste per klasse op het podium belande.
Wij Nederlanders zijn hier niet helemaal op ingericht ijle lucht en de standaard gearing, verkeerde versnelling, gewicht, ouderdom van alles werd aangedragen om het missen van het podium logisch te verklaren.

Wel geweldig imposant om de details op big screens te kunnen volgen en je eigen tekortkomingen heel helder te kunnen zien.
De evaluatie, in de Goassstal nam de gehele avond in beslag waarbij grenzen verlegt….

Zaterdag de dag van de strijd 7 man in de gele klasse, gestreden samengewerkt hier gold de wet van de grote getallen met 60 deelnemers in geel aan de finish levert een klein aantal strafpunten te veel gelijk een forse degradatie in de eindstand.

Gertjan, Frank en Johan (de grijze) hebben hun kaarten niet in geleverd om de andere een eerlijke kans te geven.

Het resultaat:
Piet   15de
Peter 35ste
Robert 40ste
Johan (de witte) 59ste

Er was geen haast voor de prijsuitreiking we vielen erbuiten , het blijft een uniek event,  waarvan wederom met volle teugen van hebben genoten, om te presteren moet het allemaal kloppen het niveau de conditie en de voor ons allen was er wel één van de factoren niet op orde.
Wel de beste Nederlander was een TCO er

De zondag een nieuwe formule voor ons geen wedstrijd maar de mogelijkheid om de wereldtop en de klasse daarvan te bewonderen in speciale wedstrijd over 9 non-stops.

Daarnaast de gelegenheid om vrij te rijden waarmee de dag goed besteed.
De nacht die daarop volgde huiswaarts gekeerd waarmee de maandag het dagelijkse werk weer kon worden opgepakt.

 
 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018