TCO d.h.

 

 

  Jaarvergadering 14 januari 2011  
 

 

 

Verslaggever:Cees Kruijer
Foto's             : Cees Kruijer

Op 14 januari werd de jaarvergadering gehouden in Los Amiguitos te Tuitjenhorn.
De Caribische omgeving bracht bij de vele aanwezigen een vakantieachtig gevoel naar boven.
Het gevolg was een losse ontspannen sfeer waarin het prettig vergaderen is.

Na het officiŽle gedeelte begon de spanning toch weer wat toe te nemen.
Wie komen in aanmerking om naar voor geroepen te worden om een boeket, een originele TCO drinkmok en een hand van de wedstrijdleider in ontvangst te nemen.

 

 

 

Bij de jeugdleden  was Maarten Rottier eerste en Alex de Rooy tweede.
Ellen de moeder van Maarten was jarig en ondanks de uitnodiging om het in Los Amiguitos te komen vieren, hadden ze afbericht gegeven.

Bart Schaap nam de honneurs waar voor Maarten en Alex liet zich vertegenwoordigen door zijn vader Pim.

 

 

 

 

In de sportklasse mocht Bart weer naar voor komen, nu voor zichzelf om mok voor de eerste plaats in ontvangst  te nemen. Tweede was Dirk Warmerdam en derde Katinka de Rooy die zich liet vertegenwoordigen door haar vader Pim.

 

 

 

Marco Loof was de beste bij de junioren, gevolgd door Kees Boekel en nu mocht Pim voor zich zelf naar voor komen om de mok voor de derde plaats op te halen.
De familie de Rooy kan een potje breken.

 

 

 

 

 

Bij de senioren was het de verslaggever zelf die de mok voor de derde plaats veroverd had.
Talent Jesse Koomen was goed voor de tweede plaats en Timmerbedrijf Duineveld stond op het hoogste plekje.
Wim was speciaal even uit een andere (feest)vergadering gebroken om de prijs persoonlijk te komen op halen.

 

 

 


In geel was het nog spannend om de tweede plaats, maar Piet Knol kon deze opeisen. Marco Veerman werd derde. Aris kon zijn imposante bekercollectie verder uitbreiden met wederom een mok met de eerste plaats.

 

 

 

 

 

Gert Jan Borst mocht de vrijwilligersbeker in ontvangst nemen, als blijk van waardering voor het vele werk wat hij het afgelopen jaar gedaan heeft in Den Helder.

Rutger Leeuwrik kreeg de aanmoedigingsprijs om na het behalen van het Nederlands kampioensschap bij de jeugd vooral te blijven doorgaan om zich te ontwikkelen.

Na het officiŽle gedeelte was het tijd voor een film van de afgelopen kersttrial waarbij heel wat werd af gegleden.

Hierna volgde nog een paar korte promotie filmpjes van onder ander oud lid Siguta van Rheenen die in ItaliŽ een trialschool runt en demonstraties verzorgd.

Daarna was het ieder voor zich en werd er nog nog lekker verder na geteut onder het genot van een biertje. Alleen de Bobs moesten het met een frisje doen en hadden de marzel dat ze de volgende dag weer fris waren.

Om twaalf uur ging Piet Knol een nieuw levensjaar in. Piet zelf een begaafd zanger (alleen met drank op) werd door de aanwezigen toegezongen en hartelijk gefeliciteerd, waarna er uitgebreid getoost en gezoend werd.
Het liep al in de vroege uurtjes voor de laatste TCOer zijn weg naar huis zocht.

 

 

Jaarverslag T.C.O. 2010                              Tuitjenhorn      14-01-2011

Voorwoord: 

Het Trial jaar 2010,

Aan het begin van het jaar zit je wel eens na te denken over wat je dit jaar allemaal zal beleven, maar voor je het weet is er weer een jaar voorbij en zijn er alleen nog maar herinneringen.
Ook voor TCO is er weer een jaar verstreken en om het geheugen even op te frissen zal ik doormiddel van dit jaarverslag even terugblikken.

Dit is het jaar waar TCO meerdere jubilea te vieren had. De club is namelijk in 1980 opgericht, onder leiding van Hermijntje van Leeuwen en Simon Groen. Dus dit jaar bereikenten we ons 30 jarig bestaan.
Tevens rijden we vanaf 1985 de nachttrial dus dit jaar de 25e editie.
Genoeg redenen voor een druk maar veel belovend jaar.

De club wedstrijden.

Aangezien we nog steeds niet over een degelijk eigen terrein beschikken is het wel eens afwachten waar we de wedstrijd kunnen rijden.
Voordeel is dat we soms creatief moeten zijn om zo aantrekkelijke alternatieven op poten te zetten. 
Als de weergoden goed gezind zijn kunnen we terecht bij Paul Tesselaar aan de Rekerkoogweg te Warmenhuizen.
We hadden weer wat geÔnvesteerd in dit terrein door het storten van houtsnippers en het opknappen van de container.
In het voorjaar lag het terrein er goed bij en hebben we er o.a. een trainingsdag voor de jeugd, de unieke speedtrial en in het najaar de kersttrial kunnen organiseren. Gezien de beperkingen van de diverse andere terreinen is deze locatie voorlopig nog niet afgeschreven.

Terrein Den Helder:

Er wordt hard gewerkt om deze locatie gestalte te geven. De lokale rijders onder aanvoering van Johan Schaap en Gert-Jan Borst doen hun uiterste best om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Er wordt ook hard gewerkt om de overlast voor de omwonenden te beperken. Maar er is best veel weerstand en we zullen in de toekomst nog veel werk moeten verzetten om van deze, of een mogelijk nieuwe locatie gebruik te kunnen maken.
Door goede afspraken te maken hopen we in 2011 regelmatiger gebruik te kunnen maken van dit terrein.

De alternatieven.

Dit jaar was door het initiatief van Piet Warmerdam en Bas Zeinstra een tulpentrial georganiseerd.
We waren natuurlijk benieuwd hoe dit vorm gegeven zou gaan worden.
Als bestuur hadden we besloten om de organisatie bij de jongens uit Den Helder te laten en ons er dus niet teveel mee te bemoeien. Zaterdag, voor de wedstrijd werd gevraagd om te helpen met uitzetten en de vaste kern was weer aanwezig om te helpen. Met zijn allen even een gelikte wedstrijd uitzetten en zondags kon het feest beginnen. De route tussen de bollen velden en de NS bij de diverse bunkers maken ook deze wedstrijd uniek.

De tulpentrial kan zijn naam waardig dragen en zal ook dit jaar weer op de kalender staan.
Bij deze nog bedankt voor de initiatief nemers.


 

Bezoek Texel.

Het aantal, dat de moeite neemt om aan deze wedstrijd deel te nemen wordt er niet groter op. Dit neemt echter niet weg dat het bezoek meer aandacht verdient. De hartelijke ontvangst en het enthousiasme van de Texelaars verdient zeker meer aandacht.
Ook voor het voorbestaan van de trialafdeling is het van levens belang dat er regelmatig gebruik gemaakt wordt van het terrein en verzoeken om wat vaker te komen rijden komen regelmatig binnen.
Als je de overtocht een beetje organiseert, dan hoeft ook dit geen financiŽle aderlating te worden. Dit werd ondermeer zichtbaar in de vorm van de kamper van Arjen met daarachter de oude geleasete caravan van Cees Kruijer.
De trialafdeling van de MAB Texel bestaat uit een kleine kern rijders die strijden voor erkenning. De ondersteuning vanuit de MAB is gering. Er gaan zelfs stemmen op om een gedeelte van het trialterrein af te snoepen om er parkeerplaatsen van te maken voor de autocross.
De leden die aanwezig waren kregen een mooie wedstrijd voorgeschoteld en na de wedstrijd werd er een barbecue georganiseerd. Dus mag dit met een gerust hart een geslaagd weekend worden genoemd.

 

De Nachttrial.

Dit jaar de 25e editie. De organisatie ligt in de handen van ďde vrienden van de nachttrialĒ.
En de vrienden hadden het groots hadden aangepakt. Na de inschrijving kreeg iedere deelnemer een T-shirt. Het logo en de kleurstelling waren ook zeer geslaagd. Je zag later iedereen in het zelfde shirtje rondlopen. Bij het uitzetten van de NS hadden de uitzetters hun uiterste best gedaan. Soms zelfs een beetje te want hier en daar was de moeilijkheidsgraad best wel hoog. Over belangstelling van rijders hebben we niet te klagen gezien de deelnemers uit heel Nederland. Het mag gezegd worden, dat het een prachtige wedstrijd was op een unieke locatie, waar we hopelijk nog vele jaren van kunnen genieten.

 

De Manege trial

We hadden aan het eind van het jaar ook nog een indoor trial op de agenda staan
Om de mogelijkheden goed in te kunnen schatten werd de manege eerst met een bezoek van de wedstrijdcommissie vereerd. Deze konden vermelden dat het er allemaal zeer aantrekkelijk uitzag en dat de wedstrijd doorgang kon vinden. Later bleek dat de outdoor situatie voor het gemak maar overgeslagen was en dat de verkeerde paardenbak geÔnspecteerd was. Dit omdat het uitzicht in deze paardenbak een stuk beter was.
De zaterdag voor de wedstrijd werd er met man en macht gewerkt om de NS op te bouwen. Gert-Jan Borst was met de ver-rijker de hele tijd in de weer om alle obstakels op te stapelen.
Het enthousiasme van de uitzetters was overgeslagen op de manegehouder Peter Oudshoorn. Deze leverde overal waar hij kon han en span diensten met zijn shoveltje.
Het leek er op of oude tijden herleefden en er weer een ONK wedstrijd gehouden werd.
Zondag kon de wedstrijd beginnen en er mag gezegd worden dat er schitterende NS gebouwd waren en iedereen kon genieten van een uitdagende wedstrijd.
Bij de prijsuitreiking sprak de manegehouder Peter zijn goedkeuren uit en wat hem betreft kunnen we volgend jaar uitzien naar de 2e editie.


ONK wedstrijden.

Het vraagt natuurlijk wat meer tijd en inspanning om deel te nemen aan de wedstrijden mee tellend voor het Nederlands kampioenschap. Maar je komt dan natuurlijk wel op plaatsen en terreinen waar de omstandigheden sterk afwijken, van wat we bij TCO gewend zijn. Wat wel hetzelfde is, is de gedrevenheid waarmee deze wedstrijden georganiseerd worden. Zo zie je dat de sport in Nederland nog steeds leeft en door een enthousiaste groep mensen bedreven wordt.
Aangezien enige oud-leden van TCO ook wel eens de vermelding van ďNederlands kampioenĒ achter hun naam wilden hebben, hadden zij besloten deel te nemen in de sportklasse ďBĒ. Frans Kalverboer en Willem Duineveld streden om een plaats op het hoogste podium. Maar ondanks alle inspanning en ook al scheelde het vaak maar ťťn puntje deze 1e plaats bleek al gereserveerd te zijn door een zekere Monique Snoeiers. Aan het einde van het seizoen werden de resultaten opgeteld en bleek overwinning dus net niet naar TCO te gaan.

Uiteindelijk is Willem Duineveld 2e, Marco Loof 3e, Frans Kalverboer 6e, Kees Boekel 8e en Peter Boekel 12e geworden.
In de sportklasse A is Marco Veerman als 5e, Robert Kalverboer als 12e en Nico Jongejan als 13e Mario ten Haaf als 15e en Johan Schaap als 17e geŽindigd te zijn.

 

ONK Jeugd:

Het ziet er naar uit dat in de toekomst Nederland voor een groot gedeelte uit gepensioneerden gaat bestaan en dat de jeugd moet opdraaien voor alle onkosten die daar uit voort vloeien. Ook voor de fossielen van TCO leek geen vangnet voor de toekomst te zijn maar er gloort nu toch licht aan de horizon.
De aanwas van jeugd gaat nu een belangrijk deel van het ledenbestand uitmaken.
In steeds meer klassen is de druk van de jeugd voelbaar en scoren zij steeds beter. Er zijn ook een paar lieden die deelnemen aan het ONK jeugd en daar goed presteren.
Mede door de belangeloze inzet van Marco Veerman die ze met raad en daad ondersteund wordt er goed gepresteerd. Uiteindelijk is in de Pupillenklasse Dick Warmerdam als 4e en Bart schaap als 5e geŽindigd.
In de Aspiranten klasse is Rutger Leeuwerik als 1e geŽindigd en in de Juniorenklasse is Jesse Komen als 2e geŽindigd.

 

Gezamenlijk bezoek evenementen met de club.

Bezoek Bilstain:

Je moet er wel een stukje voor rijden maar dan heb je ook wel wat. Lekker ongebreideld in de rondte ploffen op dit zeer uitgebreide en gevarieerde terrein. Kees Boekel rijdt bij de club in de blauwe klasse maar in BelgiŽ was hij dit even vergeten en knalde hij regelmatig als eerste naar boven. Dat je voor hoogmoed soms afgestraft wordt, ja dat kan natuurlijk niet uitblijven.
Net als in de beginjaren van de club wordt het steeds meer een familie gebeuren. Jong, oud man en vrouw, er is voor iedereen wel wat te doen.
'S avonds lekker om een kampvuurtje zitten en onder het genot van mars-mallows, een chipie of een drankje de belevenissen van de dag doornemen.


 

Het 30jarig jubileum

6 november, De dag dat we het 30 jarig bestaan van de club vierden. Arjen bood aan om de timmerschuur naast zijn huis te gebruiken zodat we een lekker ouderwets schuurfeest konden houden. De dagen voor het feest de boel een beetje opgeruimd. Door het ophangen van kleden vlaggen lampen en wat attributen werd een gezellige sfeer verkregen.
De diverse leden stelden hun oude of nieuwe motor ter beschikking om deze tentoon te stellen. Ook werden nog wat oude klassiekers opgedoken zoals een motor van de hr. Stoop of het zijspan van Renee van Saane. De contrasten tussen oud, nieuw of afwijkend roepen altijd discussies of herinneringen op. Vervolgens een zootje drank ingeslagen De catering werd verzorgt door Petra en Joselien. Alle ingrediŽnten waren aanwezig dus het feest kon beginnen.
Cees was de archieven ingedoken om alle oud leden te achterhalen en ook de vraag neergelegd om iedereen die ook maar iets met de TCO te maken heeft gehad hiervan op de hoogte te brengen. Later bleek dat we nota bene ťťn van de twee oprichters van de club waren vergeten. Je doet je best maar zoiets lijkt altijd wel onoverkomelijk. Voor degene die we vergeten zijn onze excuses.

We waren benieuwd hoeveel leden op de uitnodiging zouden ingaan. Blijkbaar hadden we een goed signaal afgegeven, want síavonds was het een drukte van belang. Je staat er dan ook echt versteld van hoeveel mensen ooit iets met TCO van doen te hebben gehad.
Max van Baar de voorzitter van het eerste uur, nam ook nog even het woord over de strubbeling die toen overwonnen moesten worden. Een ding is echter nog steeds hetzelfde. We zijn nog steeds Trailisten Zonder Terrein. Dat is de zelfde afkorting als ter zijner tijd.
Door allerlei vertragingstechnieken en bewuste procedure fouten zijn we nog steeds op zoek.
Neemt niet weg dat de feestvreugde er niet minder om was. Er werden nog wat filmpjes uit de oude doos en ook nog een bewerkte demo van Sugita van Reehnen gepresenteerd. Iedereen kon zijn hart en herinneringen ophalen en werd er tot in de kleine uurtjes feest gevierd.

Slot woord.

Bij deze wil ik iedereen en in het bijzonder de controleurs, die in weer, wind en herrie op de non-stops staan, van harte bedanken en wens ik iedereen dan ook een mooi, gezond en triallustig 2011 toe

 

Ondergetekende,       Secretaris:                                                     Voorzitter:

                                   Nico Jongejan.                                  

 

 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018