TCO d.h.

 

 

  28-29 mei ONK Sleen  
   
  Verslaggever Gert-Jan Borst  
 

Verslag trialweekend 28 – 29 mei.

Op vrijdagmiddag 27 mei was het zover. Er stond ons weer een heel weekend vol met trial te wachten. Donderdagavond had ik gelukkig al de meeste spullen klaar gezet en ingepakt, dus kon ik na het werk meteen met Tieme naar de firma Schaap. Daar stonden reeds 2 kleine schaapjes te trappelen en vader Schaap was nog even een laatste boodschap doen. Snel de kar aangekoppeld, deze stond ook al bijna klaar vol met motoren. Ondertussen werd ik al hevig gebeld door afdeling St. Pancras waar onze Benjamin ook al stond te trappelen.
Omdat het toch allemaal iets langer duurde als verwacht, hebben we die alvast maar op vast voedsel uitgestuurd. En tegen de tijd dat we aankwamen in St. Pancras stonden de goudgele frieten ons al op te wachten. Toen we aankwamen werden we door een aardige meneer gewezen op een grasveldje waar we wel konden keren met onze combinatie ( 7 meter camper en 6 meter kar! ). Helaas begon daar onze eerste non-stop al en we hadden ook meteen een dikke 5! Zo, eerst maar even patat eten en verzinnen hoe we daar uit gingen geraken. Moeder Kalverboer had ook nog een bak met lekkere kroketten en frikadellen gebakken en dat liet ons allemaal aangenaam smaken. Toen we terug kwamen stond die zelfde aardige meneer ( met een beetje een schuldgevoel denk ik ) al driftig te spitten onder de camper. Maar met een plankje en een duwtje lukt het nog niet, er moest meer geweld aan te pas komen! De Ford moest van stal worden gehaald en met een geïmproviseerde sleepkabel was hij binnen een poep en een scheet weer uit de non-stop. Nu konden we eindelijk op pad, het was inmiddels half 8. Gelukkig hoefden we maar zo’n 300 km te rijden, dus gingen we goed gemutst op pad. De grote mensen voorin en ons kroos met de instant nanny achter op de bank. De reis verliep voorspoedig en om circa half elf reden we de camping op in Landgraaf. Na onze kids nog even de camping te hebben laten verkennen op hun trial fietsen en een paar pilsjes genuttigd te hebben, kropen we moe maar voldaan onder de wol. De volgende ochtend waren we op tijd wakker en hebben we snel de koekenpan opgezet om de traditionele eieren te bakken. Na een lekker ontbijtje gingen we richting de steengroeve waar de BETA demo dag plaats vond, dit was 10 minuutjes rijden vanaf de camping.
Bij aankomst was het al lekker druk en was alles al afgezet met linten.
Maar nadat ze de naam SCHAAP op de kar lazen gingen alle linten aan de kant voor ons en konden we plaats nemen op het terrein waar de dealers stonden. De dag was voornamelijk gericht op de Enduro afdeling. Er waren vele motoren van BETA, en ZERO was tevens aanwezig met een aantal elektrische motoren. Dit blijft toch apart om te zien, je hoort niets maar er komt wel een motor voorbij stuiven. Al snel waren wij onze Benjamin kwijt aan een nieuwe Beta. Nadat Johan en ik de kinderen voorzien hadden van motoren en de spullen verder waren uitgestald, namen wij eerst een lekker bakkie koffie. Daarna de enige echte motor, mijn GASGAS, gestart om eens te kijken waar iedereen gebleven was. Johan bleef achter bij de spullen, want die kwam tenslotte niet alleen maar voor de lol. Na een tijdje zoeken kwam ik Benjamin tegen op een nieuwe Beta. Hij glunderde van oor tot oor, ook onze kids waren bij hem in de buurt aan het triallen. Even later kwam hij weer op een andere Beta aanrijden. Ik zag het verschil niet, maar het scheen iets van een Beta Factory 300 te zijn ofzo.
In de loop van de dag nog wat Enduro motoren geprobeerd en tenslotte samen met Benjamin nog het Enduro parcours bereden met onze trial motoren.
Dit ging een stuk beter als met die andere dingen.
Wel leuk om te doen en toch weer heel anders als in de non-stops. Het was al met al een hele leuke dag geweest. Nadat we het gele stof ( dat lag echt overal ) van ons hadden afgeklopt gingen we op weg naar de volgende bestemming.
Bij de uitgang van de steengroeve wachtte ons echter weer een behoorlijke uitdaging en we moesten wel 3 pogingen ondernemen om die groeve uit komen met onze combinatie. 

Ook nu moesten we weer een slordige 300 km rijden tot we ter plaatse waren. De bestemming was Sleen, hier vond de volgende dag een ONK wedstrijd plaats. Omdat wij helemaal bedekt waren met gele stof van de steengroeve, besloten wij om een camping daar in de buurt te zoeken zodat we lekker konden douchen. Na een soepje, een lekkere bbq van Benjamin, een paar koude pilsjes en een stevige nachtrust werden wij iets te laat wakker en gingen wij dus snel richting het trial terrein. Daar aangekomen stonden er al diverse TCO-ers langs de weg geparkeerd. Frans was er en ook Kees, Willem en Nico stonden erbij. Op het terrein kwamen we ook Marco Loof nog tegen met zijn dochter Emma. We waren gelukkig op tijd en kwamen vlekkeloos door de keuring met onze “gele stof” motoren, zelfs Johan met één of andere ouwe Beta. De kinderen waren ondertussen allemaal lekker op hun trial fietsen gestapt en konden zich naar harte lust uitleven rondom de baan. Ik startte in wit, net als Frans, Willem, Kees en Marco. We moesten starten in NS 9 en daar werd meteen het verschil gemaakt. Nadat we over een hoge buis waren gegaan, moesten we direct krap naar rechts en daarna een 180 graden bocht linksom en toen een lang steil stuk van een meter of 10 omhoog. Dit stuitte meteen al op de nodige problemen bij sommige.
Later kwam verklapte Willem (met al zijn ervaring!) ons het geheim om een extra stukje om te rijden waardoor je beter uitkwam voor het steile gedeelte en dit reed een stuk beter. Alhoewel het nog steeds een lang steil K…. stuk bleef. Vervolgens reden we nog een paar non-stops met elkaar mee, maar na verloop van tijd gingen de meeste in hun eigen tempo verder. De non-stops waren allemaal erg goed uitgezet, met een paar waarbij ik dacht wat doe ik hier en ook een aantal waarbij een 0 tot de mogelijkheden behoorden. Ik zag Johan en Benjamin zich door de blauwe non-stops heen worstelen met hier en daar een voetje en ook Nico zag ik volgens mij niet geheel onverdienstelijk zijn non-stops rijden. Van hun hoorde ik ook dat het wel redelijk te doen was af en toe. Het blijft mooi om ondertussen te kijken bij de vele gele en geel+ rijders. Er waren er weer velen aanwezig, natuurlijk Marco Reit, Ewoud Lalkens, een paar Duitse mannen en vele anderen. Gelukkig bleef het de hele dag droog in Diphoorn. Tussen de rondes in kwamen we elkaar meestal weer tegen bij de wagens waar we even lekker zaten uit te rusten en onze ervaringen konden uit wisselen. Bij de 2e pauze kwamen Johan en Benjamin aangereden en meteen werd de “oude” Beta waar Johan op reed in de hoek gesmeten. Het ging voor geen meter op dat K…. ding zei hij. Na een kalmerend gesprek leek het hem toch maar beter om het de 3e ronde op zijn oude vertrouwde GASGAS te proberen en deze liet hem uiteraard niet in de steek. Hij moest eerst wel even zijn excuses aanbieden voor het feit dat hij toch min of meer een beetje was vreemd gegaan. Gelukkig voor Johan is de GASGAS erg vergevingsgezind en sleepte hem weer door de 3e ronde. Ik had mijn 3e ronde er snel opzitten ( was goed aan de punten te zien ) en kon toen de jeugd nog even op de trial motoren zetten, zodat ook zij hun kunsten nog even konden laten zien. Langzamerhand kwam iedereen binnen druppelen en het inpakken kon beginnen. Gelukkig was die zelfde aardige meneer er weer uit St. Pancras en kon Benjamin met hem mee terug rijden. Met 3 spanbanden en een rol tape achter in de camper was zijn taak van de terug reis ook weer opgevangen. Dit scheelde ons een uurtje omrijden en een zootje troep inladen. Om ongeveer half 4 reden wij weg voor de laatste 200 km van dat weekend. Een aantal TCO-ers bleven achter voor de prijsuitreiking, want er zaten wel een paar kanshebbers tussen dachten zij. Ik neem aan dat er nog wel iemand van hun is die hier een stukkie van schrijft en er ook een paar foto’s bij doet. Ook de uitslagen weet ik nog niet. Helaas is dit er bij ons niet van gekomen. Om circa 18.00 uur kwamen wij moe maar voldaan aan in Den Helder. Al met al was het weer een schitterend mooi weekend en hebben we weer veel geleerd.
Op naar het volgende weekend!

 

De groeten van uw razende reporter.  

Voor uitslagen klik hier
Voor foto's klik hier

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018