TCO d.h.

 

 

Time trial 13 juni

Door onze reporter: Cees Kruijer

De opkomst voor de time trial was dit jaar massaal, mede door het culinaire hoogstandje wat door het bestuur na de wedstrijd in het vooruitzicht was gesteld. Het bestuur was al dagen bezig met het voorbereiden van de barbecue.
Wedstrijdleider Peter Boekel had speciaal voor deze gelegenheid een aantal mensen bij hem uitgenodigd om bij hem de avond van te voren de saté te komen voorproeven. Dit had als resultaat dat er nog slechts een bakje saté overbleef voor de zondag. Gelukkig liep het allemaal goed af en stelde de dame hierboven met die fraaie oorbellen zich ter beschikking aan de club.

Trial Club Obdam heeft als enigste Trial club ter wereld een time trial. Andere clubs proberen er al jaren achter te komen hoe dit werkt, om het over te nemen.

Het bestuur houdt de spelregels goed geheim, zodat we ook de enigste club blijven met een time trial. Helaas is het zo geheim dat het bestuur elk jaar weer een uur nodig heeft om deze spelregels boven water te krijgen. Daarom nog eenmaal de reglementen: we starten met 2 rijders in de baan die de lengte heeft van ongeveer 6 flinke non-stops. de baan is in een zuid- en noordlus verdeeld die ongeveer even lang en zwaar zijn. Deze baan wordt in de zuid- en noordlus bij elkaar geknepen. De ene rijder start in de noordlus en rijdt vervolgens de zuidlus. De andere rijder doet het zelfde, maar start in de zuidlus.
Ieder krijgt 15 startpunten en je kunt dus alleen punten kwijtraken door voetjes te zetten, te vallen, non-stop te missen of weigeren, dit tot maximaal 10 punten en degene die als tweede finisht gaat, raakt er nog eens 5 extra kwijt.
Iemand die als eerste over de streep gaat is dus niet altijd winnaar in punten. Het is dus zaak om beheerst door te rijden en de voeten zoveel mogelijk op de steppen te houden.

Het publiek was rijkelijk vertegenwoordig met aan de zuid kant van het terrein, tientallen dames, allen met een goed ontwikkeld stel melkgevers.

 

 

 

De strijd was bij tijd en wijlen ongekend spannend, zo moest ondergetekende in de tweede "race" Victor de Rooij met 0,1 seconde voorsprong voor zich dulden.
De punten van de eerste race bepaalde tegen wie men het in de tweede race moest opnemen en het totaal van de eerste twee heads werden weer bij elkaar opgeteld en gaf je start positie voor de derde race aan. Hierbij moesten de rijders die met de punten bij elkaar stonden of zelfs gelijk waren tegen elkaar.
Er was een groot verschil in stijl te zien tussen de coureurs. De ene vloog er overheen en ander deed het relaxt en hield de voetjes op de steppen. Voor een aantal deelnemers was de spanning en tijdsdruk te veel en gingen stuntelend rond.
Nadat de pilot het parcours afgelegd had, "mocht" hij de volgende race controleren.
Dit is hard achter de triallist aanrennen en de voeten tellen.

De laatste wedstrijd ging het tussen Aris en Kees Boekel, waar bij Kees de wedstrijd naar zich toe kon trekken door de snelste te zijn en geen fouten te maken. Aris moest als gevolg van de zinderde spanning twee voeten zetten onderweg. Kees had de wedstrijd in de pocket. Helaas begon met de finish in het zicht en misschien door de aanmoediging van zijn vader, Kees wat te overmoedig te worden. Naar beneden rijdend van de container dacht hij tactisch het achterwiel om te laten slippen om gelijk weer naar boven te kunnen rijden. Helaas werden de zenuwen hem te veel en gaf iets te veel gas, met als gevolg dat het achterwiel door spinde en hij de motor moest neerleggen. Dit koste hem vijf dure punten en kwam hij in het algemeen klassement nog onder Katinka de Rooy uit, die daarvoor heel netjes had gereden en vijftien puntjes had verdiend.

Secretaris Nico had de puntentelling goed bij gehouden. Nico had wat staal uit zijn voet laten demonteren en was als gevolg daarvan nog niet geheel in balans en moest hierdoor de time trial laten lopen.
Na deze spannende finale was het tijd voor een verfrissing en een hapje van de barbecue. De jeugd had alles al in gereedheid gebracht en we konden zo aan schuiven. De hamburgers, worstjes en de overheerlijke saté vonden gemakkelijk hun weg naar de hongerige triallisten en aanhang.

uw reporter Cees

Voor meer foto's klik hier
Voor de uit slagen klik hier.
 

Startpagina

 
     
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 11-10-2018